Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović i Džaković sumnjaju u mirnu predaju vlasti u Budvi

Vjeruju u pravnu proceduru i institucije

Nezavisni odbornik iz Budve Stevan Džaković ne vjeruje da je, poslije svega što se desilo u tom gradu, moguća mirna predaja vlasti.

“Zavisi od njihovih mentora i njihovih šefova iz Podgorice – ako budu imali imalo obraza prema državi, moraće to tako da urade. Ja čisto sumnjam, ali sačekaćemo, pa ćemo vidjeti”, kazao je Džaković, gostujući u emsiji “Živa istina” na TVCG.

foto: RTCG

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović je, na izjavu Džakovića, dodala:

“Ako vam neko kaže ‘iskoristićemo sve načine’, vjerujete li vi da tu može da dođe do mirne primopredaje?”

Na pitanje da li je nakon svega viđenog u toj opštini moguća mirna primopredaja vlasti, Ivanović je odgovorila:

“To nije pitanje za mene, ja nijesam vlast i nemam šta da predajem, ali mogu reći: da sam ja u takvoj poziciji – da za moju smjenu ima 17 potpisa odbornika – ne bih organizovala nikakve sjednice, moja ostavka bi bila na stolu, nedvosmisleno”.

Vjeruju u pravnu proceduru i institucije

Ivanović je kazala da ne osjeća da ih je koalicija DF i Demokrata pravno i proceduralno nadigrala.

“Uopšte se ne osjećam nadigrano, naprotiv. Ponosna sam na sebe i svoje kolege što smo do kraja ispoštovali sve procedure, što smo bili do kraja strpljivi da u pravnom pogledu ne napravimo grešku”, kazala je ona.

Isti osjećaj ima i Džaković. Kaže da vjeruje u pravnu proceduru i, kako se izrazio, pravnu kondiciju.

“Uvjeren sam da smo na pravom putu, da ćemo preko pravnih institucija i države doći do cilja do kojeg smo krenuli”, rekao je on u “Živoj sitini”.

Ivanović dodaje da će uputiti nadležnom ministarstvu inicijativu u kojoj će tražiti da im rastumači određene pravne norme u vezi sa situacijom u Budvi.

Upitan da li očekuje da se spor, iz ugla Ministarstva javne uprave, riješi do sjednice koja je zakazana za 29. jun, Džaković je odgovorio potvrdno.

O neprijatnostima zbog političkih stavova

Džaković je kazao da se politička atmosfera reflektuje i na njegov privatni život.

“Sreća da su mi djeca mala pa ne kapiraju o čemu se radi kad ovi pjevaju ispred kuće… Moja majka je protina ćerka, moj đed je bio protojerej stavrofor gospodin Radusinović i jako su bliski sa MCP i na sjednici sam pitao imaju li njihov blagoslov za to što rade? Samo ću vam reći da je, tada, moja majka prokomentarisala da, ako večeras dođu sa krstom i budu pjevali sve ono što su iza krsta pjevali – da više nikad neće otići u crkvu. Sad možete da vjerujete o čemu se tu radi”, kaže Džaković.

Ivanović je kazala da ima neprijatnosti otkad je izašla “protiv sopstvenog rukovodstva zbog litija” te da je otada vrijeđaju, omalovažavaju kao ženu, finansijski blokiraju i da se kao crnogorska građanka osjeća nezaštićeno.

“Ako ja podržavam Zakon o slobodi vjeroispovijesti i ako smatram da taj Zakon rješava sve nepravde koje su učinjene crnogorskom narodu od prošlosti do danas, ako smatram da se svaki odnos u CG mora regulisati pravnim normama i uokviriti dijalog i ako smatram da je nasilje da se iza krsta šalju političke poruke i da su to politički skupovi, ne osporavam njihovo pravo da nijesu saglasni, ali smatram da institucije nijesu uradile što treba”, kazala je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve