Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović: Crna Gora će definitivno dobiti novu vladu do kraja mjeseca

Naglasio je da je cilj da parlament novo rukovodstvo izabere 26. oktobra, a potom i vladu

Cilj je da sjednica Skupštine na kojoj će se birati predsjednik Skupštine bude do kraja naredne sedmice. Zavisno od praktičnih rješenja i procedura u Skupštini, definitivno je da će Crna Gora dobiti novu vladu do kraja mjeseca, kazao je funkcioner Pokreta “Evropa sad” Filip Ivanović.

Ivanović je saopštio da su čelnici svih partija nove većine potpisali danas sporazum o formiranju vlasti. Naglasio je da je cilj da parlament novo rukovodstvo izabere 26. oktobra, a potom i vladu.

“Crna Gora će do kraja mjeseca dobiti novu vladu, zavisno od procedura u parlamentu, to će biti ostvareno”, podvukao je Ivanović.

On je rekao da je pitanje za Ujedinjenu Crnu Goru hoće li oni biti dio nove većine.

Ivanović kaže da u PES žale što je Bošnjačka stranka odlučila da ne bude dio nove vlade. Potvrdio je i da u ovom trenutku GP URA neće biti dio vlade.

“Postoji šansa i mogućnost, da u kontekstu formirtanja potrebne većine za deblokadu pravosuđa i evropskih integracija u parlamentu, nastavimo razgovore i sa drugim subjektima”, naglasio je Ivanović.

Nik Đeljošaj je rekao da je Albanski forum jednoglasno odlučio da budu dio nove vlade. Kazao je da nije bilo zatezanja, te da je vrijeme za novu etapu političkih odnosa u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve