Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Telefonski razgovor Ivanovića i Đurića

Teme razgovora ministara bile su jačanje saradnje dvije zemlje, kao i zajednički angažman u inicijativama i projektima u regionalnim i evropskim okvirima

Šef crnogorske diplomatije Filip Ivanović obavio je danas telefonski razgovor sa ministrom spoljnih poslova Srbije Markom Đurićem. Teme razgovora ministara bile su jačanje saradnje dvije zemlje, kao i zajednički angažman u inicijativama i projektima u regionalnim i evropskim okvirima.

“Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Filipom Ivanovićem. U razgovoru je istaknuta važnost daljeg jačanja saradnje Srbije i Crne Gore u oblasti ekonomije i infrastrukture, kao i zajedničkog angažmana u inicijativama i projektima u regionalnim i evropskim okvirima”, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

“Srbija će se uvijek zalagati za mir i stabilnost u našem dijelu Evrope, a u duhu promocije dobrosusjedskih i prijateljskih veza”, podvukao je tokom susreta Đurić.

Navodi se da pored tema na bilateralnoj agendi, dvojica ministara razmijenila su mišljenja i o geopolitičkim kretanjima u regionu i u svijetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve