Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Intenzivirati saradnju sa Holandijom

Tokom konstruktivnog sastanka, kako je saopšteno iz pokreta, kome je ispred ambasade Holandije prisustvao i Floris Serne razmijenjeni su stavovi o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori

Predstavnici Pokreta Evropa sad Maida Gorčević i Filip Ivanović ugostili su nerezidentnog ambasadora Holandije u Crnoj Gori  Jousta Reintjesa. Sagovornici su pozdravili prijateljske odnose dvije zemlje, ističući obostranu težnju za daljim jačanjem diplomatskih i ekonomskih veza

Tokom konstruktivnog sastanka, kako je saopšteno iz pokreta, kome je ispred ambasade Holandije prisustvao i Floris Serne razmijenjeni su stavovi o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

“Stabilan institucionalni sistem neophodan je uslov za stvaranje pravne sigurnosti”, ocijenili su  Gorčević i Ivanović naglašavajući da se “Evropa sad zalaže za dosljednu primjenu prava garantovanih Ustavom Crne Gore”.

Ponovljen je, navodi se, stav da je Pokret “snažno i istinski” opredijeljen za što skorije pristupanje Crne Gore u Evropskoj uniji.

“Sagovornici su pozdravili prijateljske odnose dvije zemlje, ističući obostranu težnju za daljim jačanjem diplomatskih i ekonomskih veza”, jedan je od zaključaka sastanka.

Konstatujući da je Holandija partner Crnoj Gori na putu pristupanja Evropskoj uniji, ambasador je izrazio uvjerenje da će “Crna Gora ostati lider u pregovorima o pristupanju”.

Reintjes je takođe poručio da će se tokom svog mandata zalagati za dalje jačanje veza dvije zemlje, čemu će, kako je ocijenio, svakako doprinjeti otvaranje konzulata Holandije u Crnoj Gori, kao i otvaranje ambasade Crne Gore u Holandiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve