Nedjelja, 14 Jula, 2024
Rubrika:

Raspisan Tender za izgradnju Opšte Bolnice u Pljevljima

Iz tog resora je saopšteno da je tender raspisan po principu Projektuj i izgradi.

Ministarstvo zdravlja raspisalo je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju Opšte bolnice u Pljevljima.

Iz tog resora je saopšteno da je tender raspisan po principu “projektuj i izgradi”.

Navodi se da će nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice, Crna Gora dobiti novu, u kojoj će se liječiti građani Pljevalja i Žabljaka.

“Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona EUR, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra”, poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

On je kazao, da se ispisuje moderna istorija zdravstva u Pljevljima, koje je decenijama unazad nezasluženo bilo na marginama interesovanja donosilaca odluka kako na državnom tako i na lokalnom nivou.

Šimun je istakao da će Pljevlja i Pljevljaci konačno dobiti uslove za liječenje dostojne čovjeka u 21.vijeku.

Iz Ministarstva su objasnili da će nova Opšta bolnica u Pljevljima imati 11.500 metara kvadratnih, da će u glavnom objektu biti smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti u skladu sa najvišim standardima.

Direktor opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović, kazao je da je konačno napravljena prekretnica u pogledu održivosti i razvoja zdravstva u Pljevljima i stvaranja prijeko potrebnih boljih uslova za rad zaposlenih i pružanje usluga pacijentima.

“Realizacija ovog projekta nije samo pitanje modernizacije i osavremenjavanja zdravstvene usluge već pitanje opstanka i funkcionisanja Opšte bolnice Pljevlja, pitanje sprečavanja odliva kadra i stvaranje pretpostavki i uslova za kadrovski, profesionalni, tehnički i organizacioni razvoj Ustanove”, rekao je Grbović.

On je istakao da je, imajući u vidu širu sliku problema opštine Pljevlja u pogledu demografije, ekologije i uslova života i rada, jasno da je i izgradnja nove bolnice krucijalno pitanje za cjelokupnu lokalnu zajednicu.

Ministarstvo zdravlja, kako su naveli, aktivno radi na izgradnji novih zdravstvenih ustanova po evropskim standardima.

“Osim ovog projekta u najavi je još nekoliko novih objekata za koje se radi na tehničkoj dokumentaciji, kao što je Univerzitetski klinički centar u Podgorici i Dom zdravlja u Siti kvartu”, kazali su iz Ministarstva zdravlja,

Oni su pozvali sve kvalifikovane firme da se prijave na tender i postanu dio ovog značajnog projekta koji će donijeti dugoročne benefite za zdravlje i dobrobit građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve