Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Injac ugostila Reintjesa: Jačanje saradnje i razmjena iskustva dragocjena za razvoj Podgorice

Ambasador Reintjes je čestitao novoizabranoj gradonačelnici i izrazio spremnost da zajednički rade na međusobnom povezivanju i jačanju saradnje, a čemu će doprinijeti i to što je otvoren konzulat Kraljevine Holandije u Crnoj Gori i ambasada Crne Gore u Holandiji

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ugostila je nerezidentnog ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Jousta Reintjesa i izrazila zadovoljstvo zbog susreta tokom kojeg je razgovarano o perspektivi razvoja grada i mogućnostima za saradnju.

“Današnji susret posebno je značajan jer je i prvi zvanični susret nakon stupanja na dužnost. Zahvalna sam na spremnosti da radimo na unapređenju saradnje i dobre modele upravljanja gradovima u Holandiji primijenimo kod nas. Cilj nam je da Podgoricu transformišemo u funkcionalnu sredinu, uz implementaciju pametnih servisa i razvoj infrastrukture zbog čega će nam značiti iskustvo zapadnih zemalja”, kazala je Injac tokom sastanka.

Ambasador Reintjes je čestitao novoizabranoj gradonačelnici i izrazio spremnost da zajednički rade na međusobnom povezivanju i jačanju saradnje, a čemu će doprinijeti i to što je otvoren konzulat Kraljevine Holandije u Crnoj Gori i ambasada Crne Gore u Holandiji.

„Postoje brojne prilike koje bi trebalo iskoristiti i na nivou gradova unaprijediti saradnju, i to upravo razmjenjujući iskustvo i ideje koje je moguće realizovati. Uvjeren sam da će saradnja biti intenzivna i vjerujem da u našoj zemlji postoji određeno iskustvo koje je značajno za vaš grad. Svakako, potrebno je Crnu Goru dodatno promovisati kao investicionu destinaciju što će ujedno doprinijeti i razvoju Podgorice“, kazao je Reintjes.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačelnice Danilo Šaranović i Luka Rakčević koji su govorili o viziji razvoja grada i načinima na koje iskustvo Holandije može doprinijeti. Prije svega, stavljen je akcenat na strateški pristup koji bi pratio ravnomjeran razvoj uz poseban osvrt na ekonomski, ekološki i investicioni aspekt .

Na sastanku, kojem je ispred ambasade Holandije prisustvovao i Floris Serne, govoreno je i o ukupnom društvenom i političkom ambijentu i načinu na koji on može biti unaprijeđen kroz niz reformi koje će u osnovi imati poboljšanje standarda građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve