Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Injac: Razmotrićemo primjenu pametnih semafora i drugih digitalnih rješenja, izgradnju novih parking mjesta

Injac je naglasila da gradska uprava posvećeno radi na rješavanju problema, te da očekuje da će udruženim snagama gradske uprave i građana, u narednom periodu komunalni red biti na mnogo višem nivou.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, sa saradncima, obišla je neke od ključnih problematičnih tačaka, kada je u pitanju protok saobraćaja u Podgorici.

Injac je naglasila da gradska uprava posvećeno radi na rješavanju problema, te da očekuje da će udruženim snagama gradske uprave i građana, u narednom periodu komunalni red biti na mnogo višem nivou.

“Obišla sam neke od kritičnih tačaka u dijelu grada od Sahat kule sve do raskrsnice sa Ulicom 27. marta na Zabjelu, gdje sam sa saradnicima razmatrala modele za održiva rješenja problema saobraćajnih gužvi. Razvoj saobraćajne infrastrukture mora pratiti i unapređenje kulture i načina na koji se odnosimo prema postojećim resursima koji u velikoj mjeri određuju kvalitet života u Podgorici”, kazala je Injac.saobr

Ona je dodala da osim primjene određenih rješenja u Ulici Kralja Nikole, rasterećenje saobraćaja od pravca centra grada prema Zabjelu, mora biti praćeno adekvatnim modelima za spriječavanje nastajanja saobraćajnih gužvi.

“Neki od modela koje razmatramo uključuju primjemu tzv. pametnih semafora i drugih digitalnih rješenja, te izgradnju novih parking mjesta”, poručila je gradonačelnica Injac.

Podsjećamo, sa kolovoza Ulice kralja Nikole, nedavno su uklonjene biciklističke staze, kao i parking mjesta u drugom dijelu saobraćajnice, koja su onemogućavala adekvatan protok saobraćaja.

Sa druge strane, gradske službe su odmah pristupile stvaranju uslova za sve učesnike u saobraćaju, kao i izgradnji novih parking mjesta u ovom dijelu grada, kako bi se nadomjestila postojeća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Injac: Razmotrićemo primjenu pametnih semafora i drugih digitalnih rješenja, izgradnju novih parking mjesta - World News
06.03.2024-01:45 01:45

[…] Read More […]

RIR
06.03.2024-07:26 07:26

INJAC-radite nesto konkretno , puštite semafore i biciklističke trake
NIŠTA NE RADITE !?