Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Injac: Predimenzionirana priča o revanšizmu, pozicije će pokrivati najobrazovaniji i najstručniji

Na pitanje da li će u gradskoj upravi biti partijski kadrovi, gradonačelnica Podgorice ukazala je da je vlast osvojila koalicija od četiri liste, te da su prioriteti njihovi da se i podijele odgovornosti

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac poručila je da će pozicije u gradskoj upravi pokrivati najodgovorniji, najobrazovaniji i najstručniji kadar.

“Naš plan je da odradimo različite oblike revizije i interne i ekterne, tako da će to obuhvatati i period u prethodnih šest mjeseci”, najavila je Injac gostujući na TVCG.

Govoreći o revanšizmu i da li će ga biti u budućoj gradskoj upravi, Injac kaže da je to “nešto predimenzionirano”.

“Zvuči kao jedna loša poruka. Svi koji profesionalno rade svoj posao u institucijama ne treba da razmišljaju na taj način i ne treba javnost da se fokusira na bilo kakav revanšizam. Bitno je da radimo na jačanju institucija, i bilo ko da upravlja institucijama u Crnoj Gori nakon njegovo odlaska sistem ostane funkcionalan i da oni koji su zaposleni u sistemu da znaju šta su njihove obaveze i zadaci. Moja poruka je jasna i jedan pozitivan odnos u odnosu na sve ljude koji dobro i kvalitetno obavljaju svoj posao”, kazala je Injac u Dnevniku TVCG.

Na pitanje da li će u gradskoj upravi biti partijski kadrovi, gradonačelnica Podgorice ukazala je da je vlast osvojila koalicija od četiri liste, te da su prioriteti njihovi da se i podijele odgovornosti.

“Osnovni princip kojih ćemo se držati je da sve pozicije pokrivaju odgovorni ljudi i naravno da će sposobni, najobrazovaniji i najstručniji pokrivati ta mjesta. To je profesionalizacija, da se nikako isključivo ne daju pozicije onima koji nisu u profesionalnom smislu sposobni da ih obavljaju”, istakla je Injac.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, Injac kaže da je cilj da “Podgorica dobije lice grada koja je članica EU”.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve