Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Skupština ne može biti prolazna stanica između tvitova

Ibrahimović je naglasio da je BS sada u opoziciji, te da je uvijek poštovala legitimnost

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović smatra da je demokratija poražena sjednicom Skupštine i izborom nove Vlade u ranim jutarnjim satima. Istakao je da bi političari morali biti dosledniji prema građanima, te da Skupština ne može biti “prolazna stanica između tvitova”.

Ibrahimović je naglasio da je BS sada u opoziciji, te da je uvijek poštovala legitimnost.

“Poštujemo izbor Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, da li nam je drago – ostaje u Bošnjačkoj stranci… I BS i NSD su nacionalne partije, ali su nam političke ideologije dijametralno suprotne”, rekao je predsjednik BS u emisiji “Stav” na TVCG.

Dodao je da BS poštuje dobre bilateralne odnose sa susjedima, dok, kako je rekao, stranka Mandića i on sam “ne poštuju integritet Bosne i Hercegovine, ni suverenitet Kosova”.

Na pitanje vjeruje li u pomirenje, Ibrahimović je odgovorio:

“Moramo da vjerujemo u to, da slušamo građane i da se političari iskreno zalažu za to. U koalicionom sporazumu piše da će nova vlast nastaviti saradnju sa NATO, a staviti moratorijum na ptanja koja nas dijele… Sve što je Mandić rekao u Skupštini daje mi optimizam i nadu da će, u cilju napretka Crne Gore, odustati od nekih programskih načela.”

Lider BS-a je, komentarišući podršku albanskih partija novoj vlasti, kazao da svi politički subjekti imaju svoje principe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve