Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Očuvanje identiteta Bošnjaka jedan je od temeljnih programskih ciljeva BS

U vremenu iza nas, Bošnjaci su pokazali svoju privrženost državi Crnoj Gori i skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore, poručuje Ibrahimović

Očuvanje identiteta Bošnjaka, jedan je od temeljnih programskih ciljeva Bošnjačke stranke, kaže za Al Jazeeru Ervin Ibrahimović, šef kluba poslanika Bošnjačke stranke.

Ibrahimović je u razgovoru na temu najavljenog popisa stanovništva u Crnoj Gori kazao da su Bošnjaci autohton narod na ovim prostorima i da je obaveza BS, kao političkih predstavnika, da radi na očuvanju i unaprjeđenju identiteta bošnjačkog naroda.

“U vremenu iza nas, Bošnjaci su pokazali svoju privrženost državi Crnoj Gori i skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore. S toga i smatramo da je očuvanje tradicije, običaja, jezika, kulture i svih drugih posebnosti Bošnjaka dio jednog zajedničkog procesa u cilju izgradnje multietničkog društva, kao najvećeg bogatstva Crne Gore”, kaže Ibrahimović.

On smatra da se u posljednjih deset godina mnogo uradilo na razdvajanju dva pojma – Bošnjaci nacionalno ime i musliman vjerska pripadnost.

“Očekujemo da dođe do povećanja broja Bošnjaka u Crnoj Gori, jer je to posljedica sazrijevanja svijesti”, zaključuje Ibrahimović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve