Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Mandatar da bude iz partije koja je uzela najviše glasova

Kako je poručio, očekuje da se Vlada brzo formira, mnogo prije nego što to predviđaju krajni rokovi, jer nema vremena za gubljenje

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović ističe da je pravo one partije koja je dobila najviše glasova na izborima da ima premijera, te da će sačekati da budući premijer počne razgovore i da predloge prema kojima će se odrediti.

On je gostujući u Dnevniku 2 TVCG kazao da je BS stranka sa najširim koalicionim potencijalom i najvećom političkom kulturom.

“Ono što je pravo demokratije je da ona partija koja je uzela najviše glasova da mandatara, a on da počne razgovore. Kao predstavnicima Bošnjaka ne pripada nam da nekoga učimo ko će ući u Vladu, a biće nam prihvatljivo sve što je dobro za Crnu Goru u njen evropski put. Ne želim da stavljam klinove u točkove budućem premijeru, kada on da predloge, onda ćemo se odrediti prema tome”, kazao je Ibrahimović.

Kazao je da su imali neformalne razgovore, da očekuju da će Spajić uskoro dobiti mandat, kako bi krenuli u nastavak integracije Crne Gore u EU, izašli iz krize i pokazali da država ima prespektivu i da će u njoj biti vladavine prava i evropske demokratije.

“Vjerujem da potencijalni mandatar ima razloga da kaže da neće sa nekima u Vladu, ali da vidimo konkretne poteze. Poručujemo da smo partija sa najširim koalicionim potencijalom i najvišom političkom kulturom. BS stoji čvrsto na svojim principima i zato smo ostvarili tako dobar rezultat. Zavrijedili smo rast od više od 5.000 glasova na ovako manju izlaznost i najjači smo u Rožajama, Plavu i Bijelom Polju”, kazao je Ibrahimović.

Kako je poručio, očekuje da se Vlada brzo formira, mnogo prije nego što to predviđaju krajni rokovi, jer nema vremena za gubljenje.

 

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
16.06.2023-20:35 20:35

Gospodin Spajic..ako ga ne uhapse..trebao bi da bude zajedno sa najvecom partijom..drzavotvoraca..koja se zove DPS..kako bi sto prije usli u EU..inace cemo postati..Dritanov prostatluk..politicki kriminal..mafija..unistenje nase jedine gradjanske drzave CG..Zato se nadam..da ce izabrati evropski put..najacih partija u drzavi CG..