Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Huter: Ako već aktuelna većina u Podgorici ne može izbrisati CG s mape svijeta, onda za njih može postojati samo kao srpska pokrajina

Funkcioner Demokratske partije socijalista Oskar Huter komentarisao je na društvenim mrežama prijedlog lokalne vlasti u Podgorici da izmijeni Statut Narodne biblioteke Radosav Ljumović I iz istog izbaci pridjev – crnogorski.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Oskar Huter komentarisao je na društvenim mrežama prijedlog lokalne vlasti u Podgorici da izmijeni Statut Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” I iz istog izbaci pridjev – crnogorski.

“Aktuelna većina baštini staru ideologiju po kojoj Crna Gora može postojati samo “u genitivu”, tj. kao dio srpskoga korpusa (poput Šumadije, recimo), ali ne i kao nacionalni, kulturni, državni entitet. Stoga za nju nije prihvatljiva sintagma “crnogorski autori” ili “crnogorske štamparske organizacije” nego “štamparske organizacije iz Crne Gore” i “autori iz Crne Gore”. Ako je već ne mogu izbrisati s mape svijeta, onda ona za njih može postojati kao srpska pokrajina”, naveo je Huter na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotoranin
27.07.2023-17:49 17:49

Potpuno sam saglasan sa člankom.
Ma ne mogu Crnogorce ni nešto crnogorsko očima vidjet.
Samo naprijed i bez kompromisa gospodine Huter.
Ovome se čudovištu moramo udruženo suprostavit.
Nego što!