Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Husović: BS bi podržala vladu bez DPS-a i DF-a

Bošnjačkoj stranci, kaže Husović, ipak nije jasno kako će izgledati ekspertska Vlada

Bošnjačka stranka podržala bi Vladu koju bi činili Demokrate i Građanski pokret URA, bez DF-a i DPS-a, a u koju bi bili pozvani i LP, SDP i SD. To je za TVCG kazao lider BS Rafet Husović, koji je takav stav predočio i na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Demokratske Crne Gore.

Rafet Husović (printscreen, RTCG)

U svakom slučaju, kaže Husović, konačan stav zauzeće kada se konstituiše parlament, izaberu poslanički klubovi, te kada bude jasno u kom smjeru će nova Vlada ići.

Predstavnici Bošnjačke stranke juče su, na inicijativu Demokratske Crne Gore, razgovarali sa predstavnicima te političke grupacije. Prvi čovjek Bošnjačke stranke prenosi utiske.

“Mislim da su oni manje – više dogovorili da ta tri subjekta formiraju novu vlast. U suštini su ponudili i nama da budemo dio te nove vlasti. Jasno su saopštili da sa DPS-om nemaju namjeru da budu u novoj vlasti”, naveo je Husović.

A iz Bošnjačke stranke su predočili svoj stav. Da je na minulim izborima, kako kaže Husović, pobijedila građanska, multivjerska, multinacionalna Crna Gora.

“Iz tog razloga, ako sagledamo sastav poslaničkih klubova i političkih partija koje su učestvovale na ovim izborima i zavrijedile pažnju birača Crne Gore, jasno se vidi da je tu najmanje dvotrećinska većina za ovakvu građansku Crnu Goru”, istakao je Husović.

Zato su, kaže Husović, imali jasnu ponudu za Demokrate i građanski pokret URA.

“Da oni čine novu vlast, da nekako ta dva velika subjekta i DPS i DF u startu ili ne budu nikako dio vlasti, mi smo izrazili očekivanja da sa nama ili bez nas, mi smo spremni da podržimo takvu manjinsku Vladu. Dobro bi bilo da u takvom sastavu učestvuje i LP, SDP i SD”, istakao je Husović.

Bošnjačkoj stranci, kaže Husović, ipak nije jasno kako će izgledati ekspertska Vlada.

“Iz tog razloga, s obzirom na tu heterogenu strukturu u koaliciji Za budućnost Crne Gore, smatram da su Demokrate zaslužile da oni vode i Vladu i preuzmu odgovornost na sebe za sva dešavanja koja slijede nakon ovih izbora”, kaže Husović.

U svakom slučaju, sačekaće, kaže, da se konstituiše parlament, izaberu poslanički klubovi te da bude jasno u kom smjeru će nova Vlada ići.

“Nakon toga treba da BS zauzme definitivno stav oko svih ovih pitanja”, istakao je Husović.

Partnerski odnos između Bošnjačke stranke i Demokrata, napominje, nastaviće se, bez obzira na to sa kojih pozicija. Tamo gdje je interes proevropska Crna Gora, poručuje, imaće podršku Bošnjačke stranke.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve