Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

HGI: Na popisu se izjasnite po slobodnoj volji i u skladu sa svojim identitetskim osjećanjima

''Neka u danima pred nama građani Crne Gore budu slobodni u izražavanju onoga što jesu, kako bi dobili što relevantnije rezultate popisa i kako bi kao društvo pokazali odgovornost''

Hrvatska građanska inicijativa poziva sve građane da se na predstojećem popisu izjasne po slobodnoj volji i skladu sa svojim identitetskim osjećanjima.

“Izražavamo zadovoljstvo postignutim dogovorom koji je doveo do implementacije zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda. Zahvaljujući odgovornom pristupu parlamentarne manjine i vijeća, a uz razumijevanje Vlade Crne Gore, koja je imala sluha za na naše kriterije, dobili smo potrebne kontrolne mehanizme popisa i samim tim podigli razinu povjerenje za ovaj važan proces”, navode iz HGI.

“Sve to dobiva na značaju, kako dodaju, ako se uzme u obzir činjenica što smo imali prije mjesec dana kada je bila namjera da se krene u popis stanovništva, domaćinstva i stanova bez dovoljnog broja popisivača, instruktora i mogućnosti kontrole.

“Neka u danima pred nama građani Crne Gore budu slobodni u izražavanju onoga što jesu, kako bi dobili što relevantnije rezultate popisa i kako bi kao društvo pokazali odgovornost” poručuju iz HGI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve