Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Haradinaj poručio Albancima u Crnoj Gori: Neophodno biti uz SAD i EU

Prema njegovim riječima svaki drugi pristup bilo kog aktera u Crnoj Gori bio bi štetan za region u kratkom roku, ali i za samu Crnu Goru u dugoročnoj perspektivi

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj poručio Albancima u Crnoj Gori da formiranje nove Vlade Crne Gore, osim što odražava građansku volju i politički pluralizam, mora biti usklađeno sa prozapadnim vrijednostima, vezanim za NATO i evropske integracije. Prema njegovim riječima svaki drugi pristup bilo kog aktera u Crnoj Gori bio bi štetan za region u kratkom roku, ali i za samu Crnu Goru u dugoročnoj perspektivi.

Albanski forum i Albanska alijansa privatile su učešće u vladi Milojka Spajića u kojoj su i prosrpski orijentisane partije.

“Kao država i nacija uvijek smo usklađeni sa spoljnom politikom SAD, kako u regionu, tako i na globalnom planu. U tom kontekstu, smatramo da formiranje nove Vlade Crne Gore, osim što odražava građansku volju i politički pluralizam, mora neraskidivo biti usklađen sa prozapadnim vrijednostima vezanim za NATO, evropskim integracijama, dobrosusjedskim odnosima i odbacivanjem destruktivnog uticaja spoljnog miješanja Srbije i Rusije“, rekao je Haradinaj u intervjuu za TV Klan Kosova.

Haradinaj je dodao da Albanci u Crnoj Gori treba da uvide neophodnost proameričke i proevropske orijentacije.

„Pozivamo albanski politički faktor u ovim procesima, sada i ubuduće, da sagledava učešće i odraz volje albanskih građana u svim institucijama Crne Gore, prije svega u svijetlu neophodnosti pro- američke i proevropske orijentacije. Svaki drugi pristup bilo kog aktera u Crnoj Gori bio bi štetan za region u kratkom roku, ali i za samu Crnu Goru u dugoročnoj perspektivi“, zaključio je Haradinaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve