Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Grupa građana Cetinja: Pokažimo da se nećemo predati nasljednicima najmračnije ideologije

Grupa građana Cetinja pozvala je građane da se pridruže protestnoj šetnji u Podgorici, večeras u 18 sati – od spomenika vojvodi Mirku na Trgu nezavisnosti do Skupštine

Grupa građana Cetinja pozvala je građane da se pridruže protestnoj šetnji u Podgorici, večeras u 18 sati – od spomenika vojvodi Mirku na Trgu nezavisnosti do Skupštine.

“Pozivamo sve kojima je na srcu ova zemlja da se pridružimo sinoć dogovorenoj protestnoj šetnji u Podgorici u 18h – od spomenika vojvodi Mirku na Trgu nezavisnosti do Skupštine”, naveli su u saopštenju.

Ovih dana, smatra grupa građana Cetinja, reprizira se sramotna Podgorička skupština, nakon koje treba da uslijedi moralna i materijalna bijeda i glad – poput onih nakon 1918. godine.

“Na djelu je nasilno i nezakonito mijenjanje Ustava i gaženje ustavnoga poretka radi svrgavanja najviših državnih organa i predstavnika tih organa, a sve uz pomoć iz inostranstva, tj. Srbije i Rusije, što po Ustavu CG, čl. 360, 361 i 362 podrazumijeva zatvorske kazne do 15 godina”, istakli su u saopštenju.

Ne okupljaju se, kažu, da bi pazili bilo čija leđa, “kako to perfidno žele podmetnuti lažni patrioti koje hrani lična frustracija ili srpski i ruski agenturni fondovi”.

“Okupljamo se da pokažemo da nas ima, da se nećemo predati nasljednicima najmračnije ideologije koja baštini silovanja, ubistva, mučenja i druge zločine ne samo širom regiona no i u Crnoj Gori”, poručuje grupa građana Cetinja.

Pozvali su predstavnike političkih pokreta koji su obnovili crnogorsku nezavisnost da napuste  Skupštinu i pridruže se građanima.

“Današnja Podgorička skupština, ukoliko u njoj ostanu predstavnici onih političkih pokreta koji su obnovili crnogorsku državnost, biće sramotnija od one iz 1918. jer u ovoj imamo naše političke predstavnike. Stoga ih pozivamo da napušte Skupštinu i prestanu davati legitimitet Vučićevoj i Putinovoj agendi te da se pridruže građanima u vaninstitucionalnoj borbi koja nam predstoji. Pozivamo ih da prestanu hraniti laž o neophodnosti institucionalne borbe jer mi naših institucija nemamo. One su zarobljene izdajničkim kadrom Ure, DF-a i Demokrata”, naglašavaju u saopštenju.

Vidimo se u Podgorici u 18h, kod spomenika vojvodi Mirku, poručuju oni.

“Ako nas je i stotina, više valjamo no stotinu hiljada izroda i izdajnika. Pozivamo Predsjednika da raspušti Skupštinu, a političare da nam se pridruže u uličnoj borbi za očuvanje građanskoga mira i ustavnoga poretka”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
02.11.2022-12:30 12:30

Treba da ustane citava CG,,mi stojimo na ivici ponora..mi ne smijemo da dozvolimo da neo-fasisticki cetnici crkve srbije vladaju drzavom CG..Oni su juce ponistili Ustav drzave CG..a vi S'edite po kafana..Skupstinu treba zauzeti..i ovu cetnicku antidrzavnu vucicevu organizaciju rasc'erati