Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Sve aktivnosti koje usporavaju proevropsku politiku suprotne su crnogorskim državnim interesima

Kako su naveli, uz čestitke Hrvatskoj na ovom nesumnjivom državnom uspjehu možemo konstatovati i da ćemo se od naredne godine po prvi put u potpunosti graničiti sa Evropskom unijom

Za dvadesetak dana Republika Hrvatska postaće 27. članica šengenskog prostora čime se odmah ukidaju granične kontrole na kopnenim i pomorskim prelazima a na proljeće i na aerodromima. Istovremeno, uvodi se euro kao sredstvo plaćanja što za naše bliske susjede i vojne saveznike nesumnjivo predstavlja istorijski iskorak, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Kako su naveli, uz čestitke Hrvatskoj na ovom nesumnjivom državnom uspjehu možemo konstatovati i da ćemo se od naredne godine po prvi put u potpunosti graničiti sa Evropskom unijom.

“To je samo razlog i motiv više da se Crna Gora mora fokusirati na prednosti Berlinskog procesa i politiku ubrzanog pristupanja Evropskoj Uniji, što je trenutna parlamentarna većina zaustavila i opstruirala, pritom nanoseći krupnu štetu državi i društvu”, ocjenjuju iz Građanske inicijative.

Dodatno, kako su istakli, svaka druga opskurna regionalna inicijativa, poput tzv. Otvorenog Balkana treba da odmah bude zaboravljena i odbačena.

“Za Crnu Goru prvorazredno patriotsko pitanje postaje posvećenost politici koja će našu zemlju što prije uvesti u EU i šengenski prostor. Istovremeno, sve aktivnosti koje usporavaju ili obesmišljavaju posvećenu proevropsku državnu politiku suprotne su crnogorskim državnim interesima i životnim perspektivama naših građana”, zaključuju iz Građanske inicijative.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
09.12.2022-12:41 12:41

Ko vas stručnjake podržave i kakav legitimitet i legalitet imate ?

Lada
09.12.2022-15:17 15:17

Jasno, Crna Gora treba biti u Evropskoj uniji, a ne kako neki žele u balkanskoj krčmi.