Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Prioritet državne politike mora biti eliminacija korupcije i kriminala u organima javne vlasti

''Ističemo da Crna Gora nije država od sto miliona stanovnika pa da se ne bi moglo u relativno kratkom roku efikasno obračunati sa visokom korupcijom i bilo kojim kriminalnim grupama''

Povodom dokumenata iz Europola koja sumnjiče policijske funkcionere za saradnju sa organizovanim kriminalom očekujemo da će nadležni državni organi brzo i vjerodostojno reagovati, poručili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Nakon hapšenja bivše predsjednice Vrhovnog suda sada je na pomolu još jedna skandalozna afera koja dodatno kompromituje državnu vlast”, ocijenili su članovi GI 21. maj, Miodrag ŽivkovićLjubomir Filipović i Rade Bojović.

Umjesto da su policija i sudstvo na braniku pravne države, kako kažu, svjedočimo slučajevima koji prijete da teško diskredituju sistem vladavine zakona u Crnoj Gori.

“Sve ovo što se dešava je razlog da apsolutni prioritet državne politike mora biti eliminacija korupcije i kriminala u organima javne vlasti. Ističemo da Crna Gora nije država od sto miliona stanovnika pa da se ne bi moglo u relativno kratkom roku efikasno obračunati sa visokom korupcijom i bilo kojim kriminalnim grupama.”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve