Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Pravedna i razvijena Crna Gora je potrebna svima nama

Prije godinu i po dana, motivisan odbranom tih vrijednosti i inspirisan simboličkom snagom 21. maja, osnovan je i građanski pokret GI 21. maj

Prije šesnaest godina Crna Gora je demokratskom odlukom obnovila svoju državnost, postala članica OUN i dio moderne međunarodne zajednice. Time je 21. maj postao najvažniji datum u savremenoj crnogorskoj istoriji, saopšteno je iz Građanskeinicijative 21. maj.

“Nikada ne treba zaboraviti da je državotvorna politika u svom središtu imala slobodnu i integrisanu Crnu Goru i želju da svi njeni građani, bez obzira na političke, etničke i konfesionalne razlike, zajednički grade državu koju će svi prihvatiti kao svoje neotuđivo i trajno dobro. Crna Gora je država svih nas, tako treba da bude i tako će biti. Zato je važno da današnji Dan nezavisnosti obilježavamo kao praznik koji nas spaja u nastojanju da Crna Gora istraje kao državna zajednica posvećena evropskim integracijama, građanskoj demokratiji, vladavini zakona, antifašizmu, sekularnom, slobodnom i tolerantnom društvu”, ustiču iz GI 21. maj.

Prije godinu i po dana, motivisan odbranom tih vrijednosti i inspirisan simboličkom snagom 21. maja, osnovan je i građanski pokret GI 21. maj.

“Vjerujemo da smo iskrenim, nesebičnim i principijelnim odnosom prema idejama, načelima i vrijednostima koje su omogućile da Crna Gora 21. maja 2006. godine postane međunarodno priznata država, opravdali smisao postojanja i djelovanja autentičnog i solidarnog društvenog pokreta. GI 21. maj je potreban građanskoj i slobodnoj Crnoj Gori, pravedna i razvijena Crna Gora je potrebna svima nama i zato je 21. maj simbolički dan koji treba da nas inspiriše i spaja. Da je vječna Crna Gora”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve