Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Milatović da se izvini, nedopustivo je hraniti botive koji šire mržnju

Prema njihovim riječima, posebno je zabrinjavajuće što ih ministar Milatović nikada nije opomenuo zbog huškanja i vrijeđanja građana iako je bio saglasan sa određenim njihovim objavama

Građanska inicijativa “21. maj” poziva ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, da prekine dalje kontakte s farmom botova koji na društvenoj mreži “Twitter” šire govor mržnje i etničku distancu. Određeni botovi koje ministar prati i s njima komunicira otvoreno zastupaju albanofobiju, mržnju prema pripadnicima albanskog naroda, saopšteno je iz Građanske inicijative “21 maj”.

Prema njihovim riječima, posebno je zabrinjavajuće što ih ministar Milatović nikada nije opomenuo zbog huškanja i vrijeđanja građana iako je bio saglasan sa određenim njihovim objavama.

“Javno pozivamo Vrhovno državno tužilaštvo da nadležni tužilac provjeri da li u objavama ovih korisnika, s kojima je na vezi i ministar Milatović, ima bića nekog krivičnog djela ili prekršaja koje se goni po službenoj dužnosti. Posebno ukazujemo na krivično djelo Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje po članu 370. Krivičnog zakonika Crne Gore”, poručuje se u saopštenju.

Iz “21 maja”, pozivaju Milatovića da se izvini crnogorskoj javnosti.

“Pozivamo ministra Milatovića da se izvini Twiter zajednici i javnosti Crne Gore zbog propusta, nesmotrenosti i otvorene ideološke bliskosti sa onima koji zastupaju mržnju”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andrea
01.09.2021-17:42 17:42

Nema razlike izmedju ovog fasiste i rastan apostola, to se i vidi kako lijepo komuniciraju i kako im se misljenja podudaraju!