Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Dok se ne potisnu marionete, diletanti i praznoslovni populisti nema evropeizacije Crne Gore

Dok se sa političke scene ne potisnu ''marionete, diletanti i praznoslovni populisti'' i dok, kako dodaju, ovakve stranke i savezi ne postanu politički relikti nema napretka niti evropeizacije Crne Gore

Vanredni parlamentarni izbori nedvosmisleno upućuju na nekoliko zaključaka. Prvo, najniža izlaznost u istoriji savremenog crnogorskog višestranačja predstavlja poraz političke klase i dokaz da je značajan broj građana shvatio da su dominirajuće partije nedostojne povjerenja, ocijenili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

“Drugo, rezultatima izbora mogu biti zadovoljni samo fragilni PES i stranke manjinskih naroda. Treće, svi ostali koji su prešli cenzus doživjeli su manji ili veći sunovrat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. Četvrto, formiranje nove vlade biće neizvjesno i nesigurno znajući o kakvim strankama i liderima se radi. Peto, pred Crnom Gorom je novi period partitokratskog cirkusa i političke nestabilnosti”, navodi se u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI “21. maj”, Miodrag Živković i izvršni koordinator, Rade Bojović.

Konačno, smatraju Živković i Bojović, dok se sa političke scene ne potisnu “marionete, diletanti i praznoslovni populisti” i dok, kako dodaju, ovakve stranke i savezi ne postanu politički relikti nema napretka niti evropeizacije Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GRAĐANSKI
13.06.2023-13:27 13:27

Vi iz “21. maj”-a da mučite!
Pokazali ste se!
Slomili ste crnogorsku energiju.
Doveli ste ofucane face za vodeću garnituru, koja se u praksi pokazala jaliva junica.
Ne basta vam na izbore.
Śedite s mirom.
Ili – nestanite!