Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gorčević sa Eskobarom: Crna Gora da nastavi da potvrđuje privrženost euroatlantskim vrijednostima, ostvareni značajni rezultati

''Pred nama je veliki posao, ali idemo korak po korak, a naredna tri mjeseca su ključna za naš put prema EU'', poručila je Gorčević

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević razgovarala je danas u Podgorici sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

– Ova Vlada ima ambiciozan plan za budućnost Crne Gore i njenih građana. Pred nama je veliki posao, ali idemo korak po korak, a naredna tri mjeseca su ključna za naš put prema EU. Na početku svog mandata odlučno smo krenuli u sprovođenje zahtjevnih reformi koje su dugo vremena bile na čekanju. Ne želimo rezultate na papiru nego u svakodnevnom životu. Cilj nam je da naši građani zaista osjete da žive u pravnoj državi, u kojoj zakoni važe za sve jednako. Samo na tim temeljima možemo izgraditi zdravo, ekonomski i u svakom smislu stabilno i prosperitetno društvo, po mjeri svih naših građana – poručila je Gorčević

Ona je kazala da je cilj Vlade da, do kraja svog mandata, Crna Gora bude razvijena država, po svim parametrima, spremna za članstvo u EU. Ponovila je da Crna Gora pouzdan NATO partner i ostaje u potpunosti usklađena sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije.

Gorčević je zahvalila na snažnoj podršci SAD-a naporima Vlade da Crnu Goru transformišu u skladu sa vrijednostima i standardima razvijenih zapadnih demokratija, i paralelno sa tim, unaprijede ekonomski ambijent i kvalitet života građana.

Eskobar je istakao da je važno da Crna Gora ostane na pravom kolosijeku i nastavi da rezultatima i na terenu potvrđujete svoju privrženost euroatlantskim vrijednostima i pohvalio ulogu Crne Gore kao važnu saveznicu u NATO Alijansi.

– Vlada Crne Gore je u kratkom periodu ostvarila značajne rezultate kad su evropske integracije u pitanju i siguran sam da, ukoliko nastavite ovim tempom, Crna Gora ima velike šanse da bude sljedeća članica EU. SAD će nastaviti snažno da podržavaju Crnu Goru u sprovođenju opsežnih reformi čiji je cilj dalja demokratizacija društva – ocijenio je Eskobar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Labud
19.03.2024-03:48 03:48

Laž budi istinu.Laž da je naša planeta Zemlja ravna ploča trajala je do pojave Grka-Aristotela.Tako i petovjekovnu laž da Marko Kraljević ‘drži sultana uz duvar’ i ta im laž služi da Srbi postoje i da nije su robovali-do nastanka istine nas Crnogoraca.Mi Crnogorci budimo istinu da su današnji Srbi iz srpstva pokojnih Srba-koje su meračili i množili svi narodi Osmanske Turske.Zato do današnjeg dana mrze Crnogorce i sve crnogorsko.Zamislite njima u Srbiju živi samo ‘srpski narod’-kojeg nema.A nama u Crnu Goru da živi ‘narod Crne Gore’-bez crnogorskog naroda koji joj daje državnost.Pi bruke od naroda otrcana srpstva Srbije-misle ako su… Pročitaj više »