Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Gorčević: Predrag Zenović glavni pregovarač

Gorčević saopštila da je Vlada za glavnog pregovarača imenovala Predraga Zenovića

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević saopštila je danas da je Vlada za glavnog pregovarača imenovala Predraga Zenovića.

“Drago mi je da mogu da predstavim da je pregovarač Predrag Zenović. Već neko vrijeme nijesmo imali pregovarača. Zato mi je drago da danas mogu ovo da predstavim. Vlada je pokazala da imamo brzi tempo kada su pregovori u pitanju. U prethodnih godinu dana smo bili na pazuzi. Očekuje nas veliki broj reformi i strategija koja nas očekuju u narednim periodu. Sve što bude do Vlade završavaćemo u rekordnom roku”, saopštila je Gorčević na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Pravo na slobodan pristup informacijama je jedno od osnovnih ljudskih prava

Ministar javne uprave Maraš Dukaj rekao je da je Vlada danas razmatrala Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

“Pravo na slobodan pristup informacijama je jedno od osnovnih ljudskih prava. Usvajanjem ovog zakona će se napraviti ogroman iskorak ka otvorenosti javne uprave. Omogućićemo da građani budu u detalje upoznati da svime što drzavna uprava radi. Ovaj zakon je dva puta povučen iz skupštinske procedure, pa se nadam da će nova većina usvojiti ovaj zakon jer je to i preporuka evropskih parhnera”, naglasio je Dukaj.

On je apelovao na Skupštinu da usvoji ovaj zakon.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve