Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Gorčević: Podržavamo dijalog i vraćanje mira u Pojasu Gaze

Sagovornici su, kako je saopšteno, razmijenili mišljenje o odnosima Crne Gore i Palestine, kao i o situaciji na Bliskom istoku

Crna Gora kao odgovorna članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU, te država koja je posvećena regionalnoj i multilateralnoj saradnji, osuđuje ratne sukobe i stradanje civilnog stanovništva. Snažno se zalažemo i podržavamo dijalog i diplomatske napore usmjerene na iznalaženje dugoročnog rješenja za bezbjednosnu krizu i vraćanje mira i stabilnosti na Bliskom istoku, kazala je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Palestine Rabijem Alhantoulijem.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razmijenili mišljenje o odnosima Crne Gore i Palestine, kao i o situaciji na Bliskom istoku.

Navodi se da Alhantuli je čestitao Gorčević stupanje na dužnost i poželio uspješan rad Vlade i Ministarstva evropskih poslova.

Ambasador je upoznao ministarku sa aktuelnom situacijom u Pojasu Gaze. Istakao je zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države i zahvalio na humanitornoj pomoći koju je Crna Gora uputila stanovništvu u ratom zahvaćenom području.

Dodaje se da Gorčević je izrazila žaljenje zbog civilnih žrtava u Pojasu Gaze i prenijela očekivanje u brzo postizanje mirovnog rješenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve