Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Gorčević: Izbor VDT-a demonstrira volju za sprovođenjem reformi

Povodom današnjeg izbora Vrhovnog državnog tužioca, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević je kazala da je to posebno važno u susret održavanju međuvladine konferencije Crne Gore i EU, te da ostvareni rezultati u pravosuđu jasno demonstriraju volju za sprovođenjem reformi

Povodom današnjeg izbora Vrhovnog državnog tužioca, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević je kazala da je to posebno važno u susret održavanju međuvladine konferencije Crne Gore i EU, te da ostvareni rezultati u pravosuđu jasno demonstriraju volju za sprovođenjem reformi.

„Današnjim izborom vrhovnog državnog tužioca, kvalifikovanom većinom, ta institucija izlazi iz v.d. stanja nakon više od četiri godine. Za kratko vrijeme, parlament je obezbijedio treće u nizu imenovanje u pravosuđu, te time sproveo potpunu deblokadu institucija. Ovakvi rezultati jasno demonstriraju volju za sprovođenjem reformi, što je posebno važno u susret održavanju međuvladine konferencije Crne Gore i EU na kojoj će biti potvrđen liderski status naše zemlje u EU integracijama“, kazala je ministarka Gorčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve