Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

BALGO VLADI S NJIMA! GO SNP-a potvrdio: Šćekić kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra sporta i mladih, Joković ministra poljoprivrede

Odluka glavnog odbora

Glavni odbor SNP-a potvrdio je danas odluku Predsjedništva da Dragoslav Šćekić bude kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra sporta i mladih u 44. Vladi, a Vladimir Joković ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, saznaje CdM.

Šćekić je odlazeći ministar zdravlja, dok je Joković i do sada bio na čelu resora poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsjednik parlamenta i nova vlada, biće održana najvjerovatnije naredne sedmice.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” daće podršku novoj vladi.

Krajem 2024. godine treba da uslijedi rekonstrukcija kojom će Nova srpska demokratija i DNP ući u Vladu i dobiti potpredsjedničko mjesto i ministarstva.

Predviđeno je da Pokret Evropa sad u novoj vladi ima premijera i deset ministarstava, Demokrate mjesto zamjenika premijera, potpredsjednika Vlade i četiri ministarstva, SNP dva resora, Albanski forum jedno potpredsjedničko mjesto i jedno ministarstvo, CIVIS mjesto potpredsjednika i Albanska alijansa jedan resor.

Aktuelna vlada premijera Dritana Abazovića je u tehničkom mandatu još od avgusta prošle godine.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
26.10.2023-21:16 21:16

Zar oblik glave nije odraz INTILIGINCIJE ova dva TIKVANA,