Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Proevropske partije složne: Bojkot popisa

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković je prije dva dana na konferenciji za novinare upozorio da je cilj održavanja popisa u ovakvim uslovima ''etnički inženjering'', govoreći da na to ukazuju i izjave poglavara SPC Porfirija prilikom boravka u Podgorici

Glavni odbor Demokratske partije socijalista usvojio je na večerašnjoj sjednici odluku o bojkotu predstojećeg popisa. Ranije danas i Socijaldemokrate su na organima stranke odlučile da bojkotuju predstojeći popis od 1. do 15. novembra.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su na današnjem zasijedanju Rezoluciji o Crnoj Gori, a usvojeni su i amandmani u kojima se preporučuje odlaganje popisa.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković je prije dva dana na konferenciji za novinare upozorio da je cilj održavanja popisa u ovakvim uslovima “etnički inženjering”, govoreći da na to ukazuju i izjave poglavara SPC Porfirija prilikom boravka u Podgorici. Tom prilikom je istakao i to da BIA kontroliše ovaj proces, ukazujući da nemamo ambijent u kojem se građani regularno mogu izjasniti na popisu. Poručio je da će Predsjedništvo te stranke Glavnom odboru predložiti bojkot popisa stanovništva, ukoliko danas do kraja dana ne dobiju odgovore od Vlade i drugih institucija na ispostavljene zahtjeve.

DPS je podsjetimo, između ostalog, tražio odlaganje popisa stanovništva, za period od najmanje šest mjeseci, odnosno dok se ne steknu svi formalno-pravni, administrativni i tehničko -bezbjednosni uslovi, za uspješno sprovođenje popisa stanovništva, čiji rezultati ne bi bili osporavani ni u domaćim, ni u međunarodnim krugovima.

Predsjedništvo i Glavni odbor Socijaldemokrata Crne Gore su na danas održanim sjednicama donijeli odluku o bojkotu popisa stanovništva, koji je zakazan za period od 1. do 15. novembra ove godine, saopštio je predsjednik SD-a Damir Šehović.

Podsjećamo, poslanici Evropskog parlamenta usvojili su na današnjem zasijedanju Rezoluciji o Crnoj Gori, a usvojeni su i amandmani kojima se predlaže odlaganje popisa.

U amandmanima koji se odnose na popis između ostalog se navodi da se Crna Gora da odavno zakašnjeli popis stanovništva i stanova obavi u skladu sa međunarodnim i EU standardima i čim se završi politički zastoj u zemlji, te da se ovo važno pitanje ne koristi kao još jedan izgovor za jačanje polarizacije društva.

Popis bi trebalo da bude održan od 1. do 15.novembra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
18.10.2023-20:59 20:59

Kako ste se prepali reanosti i svojih građana…Čuj “proevropske partije”…. Hahahahah

Milena
18.10.2023-23:35 23:35
Reply to  SuperHik

Kad se nesto radi sa losom namjerom obije se o glavi onoga ko to radi,Hitler je htio da zavlada Evropom pa je prosao kako je prosao,zlo se uzasno placa,oprez,nevaljali svijete.

Filip
18.10.2023-22:58 22:58

Proevropske partije ahaaha, Jesu, na nivou Ujedinjenje Rusije ili SNS-a.

Filip
18.10.2023-22:59 22:59

Kako se nece prepasti. Pola muslimana se vraca korijenima i pisu se kao Bosnjaci. Dobar dio Albanaca koji su silom se pisala kao Crnogorci opet se pisu kao Albanci , a o ucijenjenim Srbima da ne pricam. Milogorci na oko 35% do 40 ako pokrau i to ti je to

Milos
18.10.2023-23:40 23:40

Tako je. A srbi ce da se pisu kao njihovi ocevi i djedovi i onda ce ih biti 1.5% kao 50ih i 60ih godina jer im je Vucic tako rekao

Uros
18.10.2023-23:47 23:47

Koja frka je kod montenegrina. E tek sada ste ga ugasili. Samo vi poslušajte ove gubitnike i profiteri i dobro cete se provesti.