Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Vladajuću koaliciju čine partije koje su odraz dijela najgorih crnogorskih politika

''Kada sve ove partije sastavimo dobijemo vladu koja se do podne bavi finansijskim šibicarenjem, a od podne neodoljivo podsjeća na skup pripitih četnika sa dislociranim kravatama u njima mrskoj crvenoj boji''

Vladajuću koaliciju čine partije koje su garancija loše vlasti, međusobne surevnjivosti, personalne nesposobnosti i beskičmenog odnosa prema malignoj politici Vučića i SPC. Iako fali URA da bi patogena vlada bila kompletirana nema dileme da je riječ o partijama koje su odraz dijela najgorih crnogorskih politika u posljednje tri decenije, poručilisu iz Građanske inicijative 21. maj.

“Tako je PES reprint DPS-a iz vremena kada je obmanjivao lakovjernu javnost sa parolom “Da živimo bolje”. Demokrate sa nebuloznom parolom “Pobjede, a ne podjele” refleksija su nekadašnjeg SNP-a iz perioda kada je bio jeftina posluga najmračnijeg od svih beogradskih režima”, kažu u GI 21. maj.

Tome u prilog, dodaju, svjedoči i posljednja izjava njihovog ministra odbrane koja se ne bi razlikovala od pritvornog iskaza bilo kog srpskog doušnika u Crnoj Gori.

“Bez izvršne vlasti ali u jurišu na svako lukrativno radno mjesto kojim se liječe “patnje ugroženog srpstva” nalaze se i restlovi bivšeg DF-a. Mandićeva i Kneževićeva partija odocnjela su slika narodnjačko-radikalske politike s početka devedesetih godina. Dok glume “napaćenu srpsku dijasporu” obična su transmisija Vučićevih interesa i primjer dotrajalog perifernog velikosrpstva. Kada sve ove partije sastavimo dobijemo vladu koja se do podne bavi finansijskim šibicarenjem, a od podne neodoljivo podsjeća na skup pripitih četnika sa dislociranim kravatama u njima mrskoj crvenoj boji”, zaključuju u GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve