Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

GI 21. maj: Srpski nacionalistički autokrata učiniće sve da Spajić bude novi Dritan

''Mandatar Spajić je izgubljen u lavirintu suprostavljenih interesa, okovan svojim eliminacionim ponudama i podriven od strane nelojalnog Milatovića''

Crna Gora je u rasulu. Na vlasti je nelegitimna politička grupa sa izbornom snagom koja ne prelazi 6 odsto, saopšteno je iz Građanske inicijative 21.maj.

“Tehnički mandatar je u Vučićevom vlasništvu, prethodno miropomazan od strane crkve koja je ključni mrzitelj crnogorske nacije i okoreli protivnik građanskog i evropskog društva. Pritom, postojeća bizarna vlada ima realne šanse da unedogled nastavi da glumi izvršnu vlast”, navodi se u saopštenju.

Naime, dodaju, junski izbori sve više se pokazuju kao sterilan politički ishod.

“Sve je izvjesnije da idemo u susret novim besmislenim izborima iako ne treba sasvim isključiti volšebno formiranje još jedne nekvalifikovane i šuplje vlade. Mandatar Spajić je izgubljen u lavirintu suprostavljenih interesa, okovan svojim eliminacionim ponudama i podriven od strane nelojalnog Milatovića. Zapad očigledno želi vladu bez beogradskih piona i moskovskih doušnika ali Vučiću takva vlada ne treba. Zato će srpski nacionalistički autokrata učiniti sve da Spajić bude novi Dritan ili da se zajedno sa svojom novokomponovanom strankom pakuje za Singapur”, ističu.

U međuvremenu, ukazuje GI 21.maj, zdravstvo će i dalje propadati, kultura će se provincijalizovati, obrazovni sistem će se degenerisati, javne finansije će kliziti prema bankrotu a pravni poredak će sve više ličiti na tunel do sudskog depoa.

“Sve je tako očigledno. Crna Gora je ruinirana pod okriljem Đukanovićevog režima, da bi bila devastirana pod vlašću tzv. avgustovske većine oslonjene na Vučićev kriminalni intervencionizam i srpske popove koji su kobajagi “branili svetinje”. Crna Gora je sada zatucano i spaljeno društvo i baš zato će se iz pepela i dići. I ne po prvi put i ne bez radikalnih rezova. Ipak, nema povratka na staro a novo je već mrtvo iako se “avgustovcima” tako ne čini”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve