Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Luka Trebješanin dobio ulogu u novoj političkoj manipulaciji

Kako su dodali, partije okupljene oko Demokratskog fronta često pristupaju različitim metodama ekstremne indoktrinacije kako bi kroz materijalna obećanja i ispiranje mozgova, naročito kod mladih, širile nacionalističku i radikalnu doktrinu, i nametale mržnju kao način ponašanja, vjerovanja i življenja

Građanska inicijativa ”21. maj” poziva strukture Demokratskog fronta u Nikšiću na čelu sa gradonačelnikom Markom Kovačevićem da napokon prestanu sa političkim manipulacijama, instruiranjem i zloupotrebom mladih.

“U namjeri da po svaku cijenu i uz otvorene obmane i prevare zagospodari i Šavnikom, Demokratski front je Luki i Lari Trebješanin dodijelio nove političke zadatke. Ovog puta postupajući po instrukciji njih dvoje su prijavljeni u Šavnik kako bi poboljšali izborni rezultat tamošnje liste “Za budućnost Šavnika”, tvrde oni.

Koaliciju “Za budućnost Šavnika” čine Socijalistička narodna partija, Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija na čelu sa Gavrilom Cerovićem.

“Nakon lažnog optuživanja tadašnjeg rukovodstva Centra bezbjednosti Nikšić za “brutalno prebijanje”, na koje je pod prisilom i interesno nasjeo i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, te zapošljavanja, u znak zahvalnosti, u Elektroprivredi Crne Gore kojom već gospodari Demokratski front, Luki i Lari Trebješanin je “zapalo” da glasaju u opštini Šavnik kako bi se prekrojila autentična volja stanovnika tog kraja”, navodi GI “21.maj”.

Kako su dodali, partije okupljene oko Demokratskog fronta često pristupaju različitim metodama ekstremne indoktrinacije kako bi kroz materijalna obećanja i ispiranje mozgova, naročito kod mladih, širile nacionalističku i radikalnu doktrinu, i nametale mržnju kao način ponašanja, vjerovanja i življenja.

“Osuđujemo neetičke političke prakse i pozivamo da se stanovnicima Šavnika, koji su svoj život i sudbinu stvarno vezali za tu opštinu, omogući da se slobodno, bez pritisaka i lažnog povećanja brojnosti, izjasne o budućnosti i razvoju tog kraja. Snimak na kojem Marko Kovačević, kasnije postao i gradonačenik Nikšića, podučava Trebješanina kako da lažno optuži policiju postao je viralan i pravi hit”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve