Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Garantovati bezbjednost Zekoviću, procesuirati Pozdnjakova

''I ovom prilikom osuđujemo svaki govor mržnje a u ovom slučaju naročito kriminalne prijetnje koje je ruski ekstremista Vladislav Pozdnjakov uputio predsjedniku našeg Savjeta''

Podgorički Savjet Građanske inicijative “21.Maj” jednoglasno podržava postupke i izjave njihovog predsjednika Aleksandra Saše Zekovića, ujedno i poznatog aktiviste za ljudska prava.

Kako su naveli, izjave Zekovića nijesu samo njegov lični stav, već stav i svih koji čine Savjet Pokreta i Koordinacionog odbora u Glavnom gradu.

“I ovom prilikom osuđujemo svaki govor mržnje a u ovom slučaju naročito kriminalne prijetnje koje je ruski ekstremista Vladislav Pozdnjakov uputio predsjedniku našeg Savjeta”, poručuju iz GI.

Takođe, apeluju na sve nadležne institucije a prije svega na koordinatora sektora bezbjednosti Dritana Abazovića da hitno preduzmu mjere kojim će se garantovati bezbjednost Zekovića i istovremeno procesuirati identifikovani ruski ekstremista.

“U sadašnjim geopolitičkim okolnostima zaštita naših građana mora biti apsolutni prioritet što uključuje i eliminaciju ekstremizma koji dolazi iz Rusije”, navode članovi Savjeta i Koordinacionog odbora GI “21.maj” iz Podgorice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve