Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Gegaj: Borovinić-Bojović je iznikla iz litijaških protesta, Kosovo sa zvjezdicom njen iskren potez

Povodom ovog skandala oglasio se i član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj koji se zapitao kako se ta greška nije desila kod naziva neke druge susjedne države

Navodnu grešku novoizabrane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, koja je u dokumentu sa novim mjerama državu Kosovo označila sa zvjezdicom nastavili su da komentarišu crnogorski političari.

Povodom ovog skandala oglasio se i član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj koji se zapitao kako se ta greška nije desila kod naziva neke druge susjedne države.

Gegaj je rekao da je ovo iskren potez ministarke Borovinić Bojović.

“Oni se opravdaju da je to bila tehnička greška, naravno od strane nekog niže rangiranog službenika, poznata u svijetu politike kao „clerical error“. Zapitam se kako ta greška nije se desila kod naziva neke druge susjedne države, nego upravo kod države Kosovo. Ipak, po meni ovo postupanje ministarke iskren potez, imajući u vidu da je ista iznikla iz litijaških protesta. Otvoreno rečeno, iako me ne iznenađuje ovakav vid skandala, nijesam očekivao da će se ovo desiti odmah po konstituisanju Vlade. Jer su već na početku prekršili sporazum koji je potpisan od strane trojne koalicije, odnosno njenih lidera. Očigledno je da se ovom šalje ružna poruka svojim susjedima – da isti žele da pogoršaju bilateralne odnose sa Kosovom. Svakako, treba istaknuti da se za svaki postupak bilo kojeg člana Vlade, dio odgovornosti snosi i predsjednik i potpredsjednik Vlade”, rekao je Gegaj za Standard.

Podsjećanja radi, u dokumentu o novim mjerama koji je juče objavilo Ministarstvo zdravlja na čijem je čelu novoimenovana ministarka Jelena Borovinić Bojović, u kategoriji o saobraćaju i putovanjima Kosovo je označeno zvjezdicom, kao što se to radi u dokumentima Srbije koja ne priznaje nezavisnost Kosova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve