Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Forum žena SDP-a: Osuđujemo seksistički i mizogini govor mržnje svakodnevno usmjeren protiv žena

''Seksistički govor mržnje je dugotrajni problem, koji je poslednjih dana, mjeseci i godina inteziviran, a koji prijeti da ostavi nesagledive posledice na naše društvo u cjelini i time pošalje pogrešne poruke u javnosti''

Iz Foruma žena SDP-a saopšteno je da dižu svoj glas i oštro osuđuju seksistički i mizogini govor mržnje svakodnevno usmjeren protiv žena, koje su naročito izložene ovoj vrsti nasilja, a to su javne osobe, političarke, novinarke, publicistkinje, kolumnistkinje.

“Seksistički govor mržnje je dugotrajni problem, koji je poslednjih dana, mjeseci i godina inteziviran, a koji prijeti da ostavi nesagledive posledice na naše društvo u cjelini i time pošalje pogrešne poruke u javnosti. Slanjem ovih i ovakvih poruka se nastoji ućutkati glas žena i oslabiti njihova odlučnost, da učestvuju u političkim, društvenim i kulturnim procesima i time na najtransparentniji mogući način doprinesu napretku društva i države.

Moramo biti odlučni i ustati protiv seksističkog govora mržnje i krenuti korak dalje sa jasnom porukom, da smo protiv svih oblika nasilja i diskriminacije. Pozivamo sve partije, političke lidere, novinare, medije i sve one koji participiraju u javnom životu, da odlučno reaguju i najoštrije osude ovakve načine ophođenja prema svim ženama, nezavisno od političke, ideološke i svake druge pripadnosti”, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve