Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Forum mladih SDP: Od ključne važnosti da zajedno radimo na promociji evropskih vrijednosti

Ovaj dan, kako su istakli, pruža priliku da se ''osvrnemo na naše evropsko nasljeđe i vrijednosti koje su nastale kao posljedica naše slavne istorije''

Delegacija Foruma mladih SDP-a koju su činili predsjednica FM Jovana Marković, potpredsjednica FM Dunja Dragović, međunarodni sekretar FM Samir Škrijelj i generalni sekretar FM Edon Čauši, danas je  položila  vijenac na spomenik Partizanu borcu i tako simbolično obilježila Dan pobjede nad fašizmom, dan kada je okončan Drugi svjetski rat u Evropi i kada je poražen jedan od najmračnijih i najokrutnijih režima u istoriji čovječanstva.

“Ovo je dan kada se sjećamo hrabrih ljudi koji su se borili protiv fašističke agresije, žrtvovavši svoje živote u borbi za slobodu, demokratiju i ljudska prava. Sjećamo se onih koji su bili zatvarani, mučeni i ubijani zbog svoje nacionalnosti, vjere, političkog uvjerenja ili seksualne orijentacije. Slavimo pobjedu nad fašizmom, prisjećajući se doprinosa Crne Gore u borbi protiv fašizma, njenih boraca koji su se hrabro borili za slobodu i dostojanstvo”, kazali su tim povodom iz Foruma.

Ovaj dan, kako su istakli, pruža priliku da se “osvrnemo na naše evropsko nasljeđe i vrijednosti koje su nastale kao posljedica naše slavne istorije”.

“Danas se, Crna Gora, kao i ostatak svijeta, suočava sa sve većim izazovima u očuvanju mira, sigurnosti i stabilnosti. Stoga je od ključne važnosti da zajedno radimo na promociji evropskih vrijednosti i izgradnji održive i inkluzivne budućnosti, posebno za mlade generacije koje će tu budućnost oblikovati”, poručuju iz SDP.

Forum mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore iskazuje duboko poštovanje i zahvalnost svima onima koji su se borili protiv fašizma.

“Danas se zajedno radujemo i slavimo pobjedu nad fašizmom, ali se i obavezujemo da ćemo, kao mladi koji dijele socijaldemokratsku ideologiju, raditi na tome da se ovakve strahote ne zaborave, a samim tim i nikad ne ponove. Smrt fašizmu, sloboda narodu”, zaključuju iz Foruma mladih SDP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve