Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Centralna proslava Dana Evrope u Podgorici

Iz Glavnog grada kazali su da Injac je istakla da veoma cijeni podršku Delegacije EU u Crnoj Gori naglašavajući da je bliska saradnja Glavnog grada sa Evropskom unijom veoma značajna za buduće integracione procese naše države

Centralna proslava Dana Evrope, ove godine biće organizovana u Podgorici, u partnerstvu Delegacije Evropske unije i Glavnog grada.

To je dogovoreno na sastanku gradonačelnice Olivere Injac i šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope.

Iz Glavnog grada kazali su da Injac je istakla da veoma cijeni podršku Delegacije EU u Crnoj Gori naglašavajući da je bliska saradnja Glavnog grada sa Evropskom unijom veoma značajna za buduće integracione procese naše države.

Injac je izrazila zadovoljstvo što će nakon nekoliko godina Podgorica opet biti domaćin proslave 9.maja – Dana Evrope i da će Glavni grad sa zadovoljstvom podržati organizaciju.

U saopštenju za medije navodi se da Popa  je zahvalila Injac na prijemu.

“Ovogodišnji program koji se priprema u slavu ovog važnog datuma biće veoma bogat i raznovrstan”, kazala je Popa te dodala da očekuje veliku posjećenost i zadovoljstvo građana Podgorice i Crne Gore.

Kako je naglasila, u okviru proslave Dana Evrope, biće upriličeni različiti događaji, a jedan od njih je i otvaranje cvjetnog tepiha.

Iz Glavnog grada kazali su da je najavljeno da će ove godine na Trgu svetog Petra Cetinjskog 11.maja, tradicionalno biti postavljen cvjetni tepih po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju.

“Za tu priliku biće obezbijeđeno blizu 16.000 sadnica cvijeća, koje će kao poklon Delegacije EU Glavnom gradu biti zasađene na gradskim zelenim površinama”, naveli su iz gradske uprave.

Na sastanku je zaključeno da je snažna podrška evropskim integracijama naše zemlje sveprisutna, a da ovako važni događaji, poput proslave Dana Evrope, naglašavaju važnost jačanja svih oblika saradnje i potvrđuju Podgoricu kao grad koji njeguje evropske vrijednosti i teži evropskim standardima.

Prostor na kojem će se održati centralna proslava Dana Evrope u Podgorici, prema njihovim riječima, dio je kampusa Univerziteta Crne Gore i izabrana je u čast jubileja najstarije crnogorske visokoškolske institucije koja u novo desetljeće ulazi sa sloganom FuturUM.

“U čast pet decenija trajanja Univerziteta, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori akademcima i svim građanima Podgorice poklanja festival svjetlosti. Svjetlosni spektakl planiran je za 21 sat a lokacija je zgrada crnogorskog Rektorata”, naveli su iz gradske uprave.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve