Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

FORCA: Pozivamo na TV debatu nosioce lista koje učestvuju na izborima u Ulcinju

Debata je važan stub demokratije, jer pomaže da politika bude što transparentnija i sadržajnija. U demokratiji politika nije monolog već debata, bitka ideja i ubjeđenja, sučeljavanje stavova i vizija

Nova Demokratska Snaga FORCA održala je danas konferencijom za medije u Ulcinju, te javno pozvala na TV debatu nosioce lista koje učestvuju na izborima 27.marta u Ulcinju.

Saopštenje potpredsjednika i kandidata za odbornikate političke partijee, Ilira Çapunija prenosimo integralno:

“Debata je važan stub demokratije, jer pomaže da politika bude što transparentnija i sadržajnija. U demokratiji politika nije monolog već debata, bitka ideja i ubjeđenja, sučeljavanje stavova i vizija.

Kroz debate, otvorene i konstruktivne između nosilaca lista, mi pružamo potrebne informacije građanima na način što će oni donijeti zrelu odluku, dobro informisanu, koga glasati. Kroz ravnopravne i časne debate između konkurenata možemo da vratimo vjeru građanima u demokratskim procesima.

Posredstvom javne debate će se vidjeti ko je spremniji za upravljanje Opštinom Ulcinj. Mi kao Forca smo otvoreni za dogovor o uslovima, mjestu i formatu, kako i gdje organizovati debatu, dovoljno je da nosioci lista prihvate da debatuju javno pred građane.

Mi pozivamo ostale partije da slijede primjer Force i da javno predstave i debatuju svoje kandidature, svoje izborne programe kao i da objasne način kako misle da ostvare obećano. Mi smo ubijeđeni da ako želimo živjeti u dobrobiti i blagostanju uz nacionalna prava, potrebna je Forca.

Mi smo sigurni da jedino Forca nudi vlast koja je časna i kompetentna da povećava ekonomski rast i zapošljenost kao i da obuzda emigraciju.

Izbjegavanje debate i sučeljavanja, dovest će do stanja kada predsjednik opštine kroz monolog i uz balone, farba spomenik samo do pola i to na pogrešan datum, asfaltira na pola ulice i za cijelu godinu dana nije u stanju uredi igralište za djecu na Pristanu.

Takođe „mladim, lijepim i pametnima“ koji su se pojavili na talasu litije izigravajući demokratiju, upućujemo poziv da odbrane demokratiju na debati.

Pozivamo nosioce lista na debatu da sučeljavaju političke ponude kad, gdje i kako oni hoće.

Glasajte za Novu Demokratsku Snagu FORCA!

Glasajte pošteno i pravo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve