Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Filipović: Ustoličenje Joanikija nije vjerski obred nego simbolično pokoravanje Crne Gore

Smatram kao svoju dužnost da 4. septembra budem uz Cetinjane, koji su tokom devedesetih sačuvali naš razum, i što je važnije naš obraz, poručuje Filipović

Umjesto da se trude da spuštaju identitetske tenzije u Crnoj Gori, zvaničnici vlade CG od premijera do Nevenke Ćirović Bošković (iako ne znam koje je tačno njena uloga u Vladi), podržavaju ustoličenje srpskog mitropolita na Cetinju, saopštio je Ljubomir Filipović, izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj”.

“Iako vidim da se protesti protiv ovog događaja već osuđuju kao protesti protiv nečijih vjerskih sloboda, situacija je potpuno drugačija. Pravoslavni Crnogorci su ti čija su vjerska prava ugrožena. Oni nemaju crkve i manastire u kojima mogu da se pomole a da ih u njima sveštenici u besjedama nakon liturgije ne uče da su Srbi”, rekao je Filipović.

Drugo, kako dodaje, ovo nije nikakav vjerski obred nego simbolično pokoravanje Crne Gore “koje je zamišljeno kao kruna političkih promjena u Crnoj Gori, koje bi trebalo da nas vrate na “pravi put” put obnove ideje “srpske Crne Gore””.

“Iz ovog razloga smatram kao svoju dužnost da 4. septembra budem uz Cetinjane, koji su tokom devedesetih sačuvali naš razum, i što je važnije naš obraz”, zaključuje Filipović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
walter
11.08.2021-12:19 12:19

Idi Ljubo druže srcem a ne iz dužnosti:
Ovo je Prvo poluvrijeme: Demokrate nabacaju Krivoga za volej DFu. Spajić kroz noge Bojaniću ! I i i Bečić napenalio URU-neodbranjivo !Drugo poluvrijeme :Prvi red kao na Skadru-STARA GARDA.Drugi red:Preletači DPSa da ne bježe i treći red OMLADINCI u odbrani s leđa !Kakav god da bude rezultat na u našu je korist -IONAKO NEMA ŠTA VIŠE DA IZGUBIMO !

Filipović: Ustoličenje Joanikija nije vjerski obred nego simbolično pokoravanje Crne Gore – CG Vijesti
11.08.2021-12:52 12:52

[…] Aktuelno […]

Dra
14.08.2021-13:56 13:56

Bravo, Ljubo. Crnogorci se posprduju sa vjerom od muke. Crnogorcima je onemogucen i kontakt sa crkvom i prilika za pravoslavlje. Zato se od jada prave karikature, i dobija atribut “komunista”, sto je sveukupno lose.