Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Evropa sad: Abazović državu gurnuo u institucionalnu provaliju, rekordne budžetske rashode, uskoro će biti prošlost

Prema njihovim riječima, nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbjednosti, te zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su, ocjenjuju u PES-u, nasljeđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost

Napadi odlazećeg premijera na mandatara i budućeg predsjednika Vlade jesu posljedica Abazovićeve spoznaje da se bliži kraj njegovoj anarhiji i nekontrolisanoj vlasti, saopšteno je danas iz Pokreta Evropa sad (PES).

“Nakon što je srušio tridesetoavgustovsku većinu i postao premijer zahvaljujući DPS-u, Abazović je državu gurnuo u institucionalnu provaliju i rekordne budžetske rashode, koji se mjere stotinama miliona eura”, ističu iz PES-a.

Prema njihovim riječima, nazadovanje u evropskim integracijama, rasulo u sektoru bezbjednosti, te zloupotreba državnih resursa u svrhu kreiranja lažnih afera su, ocjenjuju u PES-u, nasljeđe Abazovića koje će uskoro biti prošlost.

“Brojne strane investicije, brzo članstvo u EU, Zakon o porijeklu imovine i ostala obećanja Abazovića pred formiranje manjinske Vlade, najbolje svjedoče koliko ozbiljnosti posjeduje i koliko riječ vrijedi premijeru u tehničkom mandatu”, istakli su u saopštenju.

Iz PES-a poručuju i da će Abazović ostati upamćen po tome što je iznevjerio sve koje je stigao.

“Umjesto da je ostao upamćen kao političar koji afirmiše demokratske principe i gradi mostove, Abazović će biti upamćen po tome što je iznevjerio sve koga je stigao na domaćoj i međunarodnoj sceni. Međutim, tehnički mandat i Vlada sa izglasanim nepovjerenjem ne mogu trajati u nedogled, iako je Abazović upravo to umislio”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stipe
27.09.2023-18:08 18:08

Spaic je SVE UPRAVU-Skolovan i nije nacionalista a to je sa cim se moze CG PONOSITI  Evropa Sad ce ubrzo pokazati svoju DEMOKRATIJU  SVIM GRADJANAMA -CG !

Marija
28.09.2023-09:03 09:03

Ko nije nacionalista ne ulazi u apostolsku vladu Zdravka Krivokapica, osnovanu pod okriljem Crkve Srbije.Sam je izjavio da se u Crnu Goru vratio da brani svetinje.Mozda se prevarim i on.bude evropski premijer i uradi sve da Crna Gora.udje u EU.To mu iskreno zelim.