Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Eskobar pohvalio napore Novovića u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije

Iz kabineta Novovića je saopšteno da su razgovarali o rezultatima Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije od početka mandata glavnog specijalnog tužioca i izazovima koji stoje na putu toj borbi

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović se u okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, u sjedištu Stejt dipartmenta sastao sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Iz kabineta Novovića je saopšteno da su razgovarali o rezultatima Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije od početka mandata glavnog specijalnog tužioca i izazovima koji stoje na putu toj borbi.

“Eskobar je pohvalio napore glavnog specijalnog tužioca i izrazio podršku Specijalnom državnom tužilaštvu i glavnom specijalnom tužiocu za kontinuiranu, nezavisnu i nepristrasnu borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije”, navodi se u saopštenju.

Novović je zahvalio na saradnji koju Specijalno državno tužilaštvo ima sa institucijama za sprovođenje zakona SAD i brojnim donacijama koje su unaprijedile ljudske i tehnološke kapacitete Specijalnog državnog tužilaštva.

Sastanku su prisustvovali i šef Kabineta glavnog specijalnog tužioca Milan Dakić, saradnici specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan i direktorka INL iz Ambasade SAD u Podgorici Jessica Carl.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve