Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Emanuel Makron u pismu Milatoviću naveo da bi sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru

Makron je istakao da predlog predsjednika Milatovića da bude domaćin budućeg samita Evropske političke zajednice uživa svu njegovu podršku, te da bi pomenuti događaj u Crnoj Gori bio značajan i za region Zapadnog Balkana

Predsjednik Francuske Emanuel Makron je, u odgovoru na pismo koje mu je nakon novembarske posjete poslao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, poručio da bi sa velikim zadovoljstvom posjetio Crnu Goru, sa namjerom da produbimo pokrenuti dijalog i još više istaknemo osnaživanje naše saradnje, saopšteno je iz Milatovićevog kabineta.

Makron je istakao da predlog predsjednika Milatovića da bude domaćin budućeg samita Evropske političke zajednice uživa svu njegovu podršku, te da bi pomenuti događaj u Crnoj Gori bio značajan i za region Zapadnog Balkana.

“Dodao je i da se nada daljem razvijanju aktivnosti Regionalnog centra za razvoj sajber kapaciteta Zapadnog Balkana u Podgorici, kao i poboljšanju ekonomskih i finansijskih odnosa uz podršku preduzeća iz Francuske i tamošnje razvojne agencije”, navodi se u saopštenju.

Pismo

Predsjednik Francuske je napomenuo da mu je posebno drago zbog pozitivne dinamike u crnogorskoj politici koja je pokrenuta izborom novog predsjednika, a zatim i Vlade sa proevropskom agendom.

Podsjećamo da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio Francusku u novembru 2023. godine i tom prilikom Emanuelu Makronu prezentovao mogućnost da bude domaćin samita Evropske političke zajednice koja okuplja više od 40 država.

Samit bi se održao na proljeće 2026. godine, kada se obilježava i dvadeset godina od obnove crnogorske nezavisnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Goro
19.03.2024-14:34 14:34

Imaće što čut i viđet ako dođe u ovu “sretnu” zemlju haaaa