Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

DUPLI ARŠINI Demokrate i URA zataškavaju negiranje genocida u Srebrenici: Zoronjić i Ćeman ćutanjem pomažu Marku Kovačeviću!

Ovo ćutanje nikako ne ide na ruku Ćemanu i Zoronjić jer crnogorska javnost pamti da je zbog slične izjave smijenjen ministar pravde Vladimir Leposavić. Takođe, Zoronjić i Ćeman su veče prije nastupa Kovačevića digli ruku za Rezoluciju o Srebrenici

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević iz Demokratskog fronta, u programu jedne televizije, negirao je u subotu genocid u Srebrenici, i to dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu!

On je kazao da se u Skupštini vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane.

“Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici”, kazao je Kovačević.

Ubrzo je opštinski odbor DPS Nikšić saopštio je da se Kovačević ponovo osvjedočio kao zatočenik četničke ideologije, jer je, kako dodaju, negirao genocid u Srebrenici. DPS i SD pozivaju Demokrate i URA da se jasno odrede o izjavama Kovačevića.

Ono što ih najviše zabrinjava jeste, kako kažu, da su Demokrate i URA, koji svoje djelovanje, bar u okvirima onoga što pričaju, temelje na građanskom konceptu, Kovačevića postavili za prvog čovjeka Nikšića.

“Pitamo ih da li se danas bar malo stide istine da su ovakvoj ljudskoj figuri dali podršku prilikom izbora za predsjednika Opštine i da li će i nakon ovako skandaloznih izjava Kovačević uživati njihovu podršku. Ako je odgovor da, onda su stvari i više nego jasne – Demokrate i Ura nijesu čak u stanju da odbrane ni vlastite principe, a kamoli da zaštite Nikšić i Crnu Goru od fašizma, te je očigledno da su se svrstali u kolonu boraca za ‘srpski svet’ ”, zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Nikšić.

I Socijaldemokrate očekuju od Demokrata i GP URA jasnu osudu ovakvog ponašanja predsjednika Opštine Nikšić.

“Ali i da se dobro zamisle da li je podrška ovakvoj politici u našem gradu opravdana bilo kojim drugim razlozima”, zaključuje se u saopštenju SD Nikšić.

A od Demokrata i URA nema nikakvog izjašnjavanja povodom ovog skandaloznog nastupa Kovačevića.

Posebno čudi što nijesu reagovali poslanici Demokrata i URA koji pripadaju bošnjačkom narodu Albin Ćeman i Suada Zoronjić. Oni ćutanjem očito ne žele da talasaju ionako krhku vlast u Nikšiću, ali i koaliciju na državnom nivou sa Demokratskim frontom.

Ovo ćutanje nikako ne ide na ruku Ćemanu i Zoronjić jer crnogorska javnost pamti da je zbog slične izjave smijenjen ministar pravde Vladimir Leposavić. Takođe, Zoronjić i Ćeman su veče prije nastupa Kovačevića digli ruku za Rezoluciju o Srebrenici.

Dakle, logičnog objašnjenja nema za ćutanje, a ako se ono nastavi sve više će se vjerovati u glasine da se dio poslanika Demokrata i URA “moli” da se ne oglašavaju dok ne prođe “državna kriza”. Očito da je neka vrsta političke trgovine u najavi. Vrlo bijedno i jadno, pa sve i da glasine nijesu tačne! Zato, odbrojavamo poslanice Zoronjić i poslaniče Ćeman koliko će vaše partije podržavati predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dana
23.06.2021-08:27 08:27

Ovo dvoje su NISTA! Prodali su drzavu i vjeru za fotelju!

Da je vječna
23.06.2021-11:57 11:57

Ko iole poznaje političke prilike u CG, zna dobro sklonosti i naklonosti Ljalja četničkog topdžija iz balabana, plagijatora, licemjera, čovjeka bez stava, osim onog mržnji prema CG, Dps i njenom predsjedniku. Nije nikakvo iznenađenje ni za nas ni za ljude u regionu to što je informer objavio, a skoro iz porodice Ljalhove su kazali da isti živi u stanu sa Borisom, kao i premijerka Srbije sa njenom partnerkom, samo što ova dvojica još nemaju bebu za sad. Bivši intimus žvalavog Višekruna – istih sklonosti kao Ljaljo, davno je na YouTube objavio istinu o Ljalju.