Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović-Mišel: Neophodna veća povezanost Balkana i EU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom uoči današnjeg video-samita Evropske unije o Zapadnom Balkanu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom uoči današnjeg video-samita Evropske unije o Zapadnom Balkanu.

foto Arhiva

Kako navode iz kabineta Đukanovića, zajednički je ocijenjeno da je organizacija samita u uslovima pandemije snažna potvrda podrške zemljama Zapadnog Balkana i prilika da se evropskoj javnosti i regionu pošalju jasne poruke čvrste povezanosti Evropske unije i našeg regiona.

– Sagovornici su se saglasili da je u daljem periodu neophodno raditi na konkretizaciji strateškog investicionog povezivanja Zapadnog Balkana i Evropske unije, što je u uslovima izazvanim pandemijom još potrebnije. Naglašena je važnost uključivanja Zapadnog Balkana u strateški plan oporavka nakon pandemije COVID-19 – navodi se u saopštenju.

– Podrška i pomoć Evropske unije Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu nije izostala ni u ovim teškim vremenima, što je još jedna u nizu pozitivnih poruka novih evropskih institucija, koja hrabri optimizam i daje dodatni entuzijazam u pogledu evropske budućnosti regiona, istakao je između ostalog Đukanović.

Mišel je, kako se navodi iz Đukanovićevog kabineta, kazao da cijeni put reformi kojim Crna Gora ide i istakao važnost neposustajanja u daljoj izgradnji otvorenog društva, sistema vladavine prava i borbe protiv korupcije. Zahvalio je na podršci Crne Gore deklaraciji koja je će danas biti prezentovana na Zagrebačkom samitu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve