Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Impresioniran sam onim što je u kratkom periodu napravila nova vlastu Budvi

Današnju radnu posjetu Budvi počeo sam radnim sastankom sa predsjednikom opštine gospodinom Divanovićem i sa njegovim saradnicima. Bila je to prilika da se upoznam sa ostvarenjima nove vlasti tokom posljednjih par mjeseci, rekao je predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravio je danas u radnu posjetu opštini Budva.

Izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon posjete Opštini Budva

Današnju radnu posjetu Budvi počeo sam radnim sastankom sa predsjednikom opštine gospodinom Divanovićem i sa njegovim saradnicima. Bila je to prilika da se upoznam sa ostvarenjima nove vlasti tokom posljednjih par mjeseci.

foto predsjednik.me

Moram da kažem da sam zaista impresioniran onim što je u relativno, ili ne relativno nego aposultno kratkom periodu napravljeno. Javnost je upoznata da je nova vlast uspjela da obezbijedi zaostale plate za ljude zaposlene u lokalnoj upravi, u javnim preduzećima i ustanovama, ali to je, da kažem, najmanje važno, to je nešto što je redovna obaveza budžeta i da je bilo odgovornosti kod prethodne vlasti o tome se ne bi morala brinuti nova vlast. Ono što je važnije od toga, mi smo danas razgovarali veoma konkretno o ambicioznim planovima za dalji razvoj ovog grada. Ono što je prvo na listi razvojnih prioriteta, to je dalje saobraćajno otvaranje Budve, u planu su dva veoma važna objekta saobraćajne infrastrukture, to je bulevar od tivatskog aerodroma do Budve, a u drugom smjeru to je put od Kamenova prema Baru.

Smatram jako važnim za ono što su potrebe Budve, pa ne mogu sad već govoriti samo o sezoni, nego tokom čitave godine. Takođe, postoji jedan veoma ambiciozan i lijep projekat o korekonstrukciji širenja gradske luke. Smatram da su to najvažnije pretpostavke za dalji dinamičan razvoj društvene infrastrukture i turističke ponude Budve, i svim onim što sam do sada čuo mogu da potvrdim da je riječ o jednom vrlo osmišljenom i održivom daljem razvoju Budve kao prijestonice crnogorskog turizma.

Pored tih razgovora o infrastrukturnim projektima, mislim da je veoma važno da smo se složili da nova vlast u koalicionom sastavu veoma harmonično i odgovorno funkcioniše. U ovih par mjeseci održano je pet sjednica Skupštine opštine što potvrđuje i o dinamičnom radu, i potvrđuje odgovornosti nove strukture vlasti prema potrebama i očekivanjima građana Budve.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GORAN
01.09.2020-11:47 11:47

TI LAZES SAM SEEBE VREME JE POKAZLO PRAVO LICE