Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj u posjeti Izraelu: Jačanje saradnje u oblasti javne uprave i digitalizacije

Dukaj se zahvalio za podršku koju je Izrael pružio tokom borbe protiv korona virusa

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, razgovarao je danas, u Jerusalimu, sa poslanikom i predsjednikom Odbora za ustavna pitanja i pravosuđe Skupštine  Izraela Gilad Karivom. Sagovornici su istakli prijateljske odnose Crne Gore i Izraela i neophodnost daljeg jačanja saradnje u oblasti javne uprave, digitalizacije i cyber bezbjednosti.

Kariv je, kako se navodi, upoznao Dukaja o aktuelnim političkim prilikama u Izraelu i naglasio da je “Izrael orijentisana na unapređenje regionalnog političkog konteksta u skladu sa demokratskim principima i mirnim rješavanjem konflikata”.

Takođe, Kariv je podržao evropsku i evroatlantsku perspektivu Crne Gore.

Dukaj se zahvalio za podršku koju je Izrael pružio tokom borbe protiv korona virusa.

“Ministar je upoznao Kariva sa aktuelnim političkim i društvenim prilikama u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na položaj Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i njenu saradnju sa Vladom Crne Gore”, dodaju iz resora.

Na sastanku je naglašena važnost saradnje kroz mehanizam parlamentarnih grupa prijateljstva.

Tokom zvanične posjete Izraelu, dodaju, Dukaj razgovarao je sa ministarkom prosvjete u Vladi Države Izrael, Jifat Šaša – Biton.

Foto: MJU

Iz ministarstva navode da su teme razgovora bile dostignuća u digitalizaciji servisa u oblasti obrazovanja, inkluzije, te sličnosti i razlike zakonske regulative u oblasti obrazovanja

“Sagovornici su razmijenili iskustva i naučene lekcije o obrazovanju na daljinu i upotrebi digitalnih tehnologija u nastavnom procesu, sa akcentom na djelovanje u kriznim situacijama”, zaključuju iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve