Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj: Organizovanjem raznih kulturno-društvenih aktivnosti Petnjica može postati crnogorski centar susreta dijaspore

On je istakao da je, u desetogodišnjem jubilarnom periodu od sticanja statusa samostalne opštine, Petnjica efikasno uspostavila svoju lokalnu samoupravu, stavljajući je na raspolaganje građanima

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 4. avgust, Dan opštine Petnjica, predsjedniku Opštine Petnjica, Samiru Agoviću i predsjedniku Skupštine opštine Petnjica, Mehmedu Adroviću.

“Povodom Dana opštine, koristim priliku da u ime Ministarstva javne uprave i u svoje lično ime, čestitam praznik vama, kao i svim građankama i građanima Petnjice”, kazao je Dukaj.

On je istakao da je, u desetogodišnjem jubilarnom periodu od sticanja statusa samostalne opštine, Petnjica efikasno uspostavila svoju lokalnu samoupravu, stavljajući je na raspolaganje građanima.

“Tokom ovih godina, Petnjica i njeni organi pokrenuli su mnoge projekte i investicije, koji se mogu i dalje unaprijediti kako u infrastrukturnoj tako i u drugim sferama, zadovoljavajući potrebe, kako vitalne, tako i administrativne, svih građana Bihorskog kraja. Ono što nas posebno raduje, kao resor javne uprave, jeste velika podrška koju opština Petnjica daje nevladinom sektoru i nevladinim organizacijama koje djeluju u ovoj opštini, kao relevantnom partneru na putu demokratizacije zajednice”, naveo je Dukaj.

Prema njegovim riječima, nerazdvojni dio svih projekata je i brojna dijaspora ove opštine, koja je uvijek bila spremna da pruži ruku saradnje, pomoći i promocije svog rodnog kraja. Organizovanjem raznih kulturno-društvenih aktivnosti, posebno tokom ljeta, Petnjica može postati crnogorski centar susreta dijaspore sa njihovim porodicama, prijateljima, rođacima, poznanicima i mještanima, gdje se dešava razmjena dobre energije, ali i korisnih ideja, razmjena dobrih praksi i iskustava.

“Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom opštini Petnjica u pogledu digitalizacije što većeg broja usluga, što treba da omogući efikasno, transparentno i kvalitetno pružanje usluga građanima. Još jednom čestitam Dan opštine, uz najbolje želje vama, kao i svim građankama i građanima Petnjice”, kazao je Dukaj u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve