Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Dukaj čestitao Dan nezavisnosti SAD: Slijediti američke vrijednosti promocije demokratije i jednakih prava za sve siguran put napretka

Ministar javne uprave Marash Dukaj čestitao je Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

“U ime Ministarstva javne uprave kao i u svoje lično ime, koristim priliku da uputim najsrdačnije čestitke ambasadorki SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, kao i cijelom američkom narodu povodom 4. jula, Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Deklaracija o nezavisnosti iz 1776. godine je primjer na koji svi treba da se ugledamo u promociji slobode, demokratije i vladavine prava. Slijediti američke vrijednosti promocije demokratije i jednakih prava za sve, je siguran put napretka”, naveo je Dukaj.

Kako je istakao, bilateralni odnosi i međusobna saradnja Crne Gore i SAD- a je oduvijek na zavidnom nivou, a to se i sada potvrđuje.

“Sjedinjene Američke Države su u prošloj godini dale snažnu i konkretnu podršku povodom sajber napada na vladinu informatičku infrastrukturu Crne Gore. Ovo je ujedno i najbolji primjer našeg viševjekovnog partnerstva i prijateljstva. Sa željom za svijetlu budućnost naroda i američke države, još jednom vam čestitam 4. jul”, kazao je Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve