Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Drljević: Reforme u poglavljima 23 i 24 daju rezultate

Drljević je naglasio da su ta poglavlja prioritetna u integracionom procesu i da treba uložiti dodatne napore kako bi se ostvario konkretniji napredak.

Reformske aktivnosti u poglavljima 23 i 24 daju rezultate. To je na sjednici Odbora za evropske integracije rekao Glavni pergovarač Crne Gore s EU Aleksandar Drljević. Drljević je naglasio da su ta poglavlja prioritetna u integracionom procesu i da treba uložiti dodatne napore kako bi se ostvario konkretniji napredak. Odbor je analizirao izvještaje koji govore o realizaciji planiranog, u poglavljima 23 i 24 u prošloj godini i u prva tri mjeseca ove.

Sa današnje sjednice Odbora za evropske integracije (foto: print screen RTCG)

Odavno nije bilo toliko puno izvještaja u jednom danu pred članovima odbora za evropske integracije. Glavni pregovarač Crne Gore za EU sopštio je da reformske aktivnosti u dva poglavlja već proizvode rezultate koji su prepoznati i od strane evropske komisije i partnera Crne Gore.

“Svjesni važnosti da u skorijem periodu uložimo dodatne napore i ostvarimo konkretan napredak u oblastima koje su označene kao prioritetne.

Predsjednik odbora Slaven Radulović kaže da smatra da nije potpuno jasno o kojoj se državi radi kad se čita izvještaj, te da smatra da ga treba prilagoditi realnom stanju.

Na sjednici odbora je sugerisano da se preispita reprezentativnost NVO u procesu pregovaranja.

Daliborka Pejović iz DPS-a kaže da sada u svakoj NVO sada u programskom opredjeljenju postoji prič oko korupcije.

Drljević kaže da je saglasan da postoji ogroman broj NVO koje bi trebalo da imaju specijalizaciju, ali da to vidi i kao proces sazrijevanja društva

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve