Četvrtak, 7 Jula, 2022
Rubrika:

DRITAN ĆUTI O TAJNIM SASTANCIMA U BEOGRADU: Vučićev ”politički trofej” rado bi da se zaboravi vila ”Bokeljka”

Kako su kazali naši izvori, sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili ''Bokeljka'' i u vili ''Mir'', pred brojnim svjedocima. Ovom prilikom nećemo pisati o detaljima sastanaka i o tome kako se predsjednik Srbije odnosio prema Abazvoiću, eksponirajući ga kao svojevrsni politički trofej.

Politički pogubljeno lice Dritan Abazović je do skoro obavljao najprljavije poslove i pokušavao da kao potpredsjednik najgore vlade u istoriji Crne Gore gurne državu u mrak teokratije i pretvori je u statističku grešku ”srpskog sveta”.

U stilu napaljenog postadolescenta sa teškom krizom identiteta, zajedno sa kompletnim diletantskim provizorijumom na čijem je čelu bio opijeni vjerski ekstremista Zdravko Krivokapić, srljao je iz jedne brljotine u drugu.

Njegov učinak kao čovjeka zaduženog za bezbjednosni sektor je za zaborav, a razmjeru destrukcije koju je ostavila vlada čiji je potpredsjednik bio, tek ćemo osjetiti u periodu koji predstoji.

Ovaj napaljeni politički diletant ipak je uspio da avanzuje na mjesto premijera, istina privremenog, koristeći oružje koje se najbolje uklapa u profil njegove ličnosti – izdaju.

Krivokapić i Abazović: Izdade me ti Jebaze!

Kada je shvatio da ne može da obavi projekat pokoravanja Crne Gore putem destruktivnog djelovanja iznutra, pod pritiskom ozbiljnih političkih centara u državi, potpomognutih pritiskom sa zapada, odlučio je da preko noći izda Zdravka Krivokapića, nakon čega je postao premijer privremene vlade.

Saradnik BIA-e

To što je takozvani “kratki pendrek” selektivne pravde izdao premijera kome se kleo na vjernost, ne mora da čudi s obzirom na tradiciju sklonosti crnogorskog Rahmana Morine za saradnju sa antidržavnim obavještajno-bezbjednosnim centrima.

Podrška velikosrpskim političkim snagama i pristanak da poljubi ruku mrzitelju Crne Gore pokojnom Amfilohiju Radoviću koji je sklopio izdajničko-teokratsku vladu u manastiru Ostrog, bio je povod da počnu spekulacije da to radi po nalogu stranih obavještajno-bezbjednosnih službi, prije svega BIA-e. Čak se spekulisalo da kao doušnik BIA-e ima kodno ime ”Šok”.

Marko Parezanović: Što je dogovarao sa Dritanom?

Nakon što je dugogodišnji načelnik uprave bezbjednosti i prvi operativac srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Marko Parezanović, odstranjen iz službe, počele su da cure informacije o njegovim susretima sa Abazovićem.

Kako smo već pisali, Abazović se prije nekoliko mjeseci, kada je obavljao funkciju potpredsjednika vlade sastao sa Parezanovićem u Bosni i Hercegovini (tačnije Hercegovini) na tajnoj lokaciji u okolini Trebinja.

Abazovića je tada na sastanak sa Parezanovićem dovezao funkcioner URA-e Luka Rakčević.

”Rakčević je samo dovezao Abazovića na sastanak sa Parezanovićem. Nakon što ga je dovezao Abazović se prebacio u automobil Parezanovića sa kojim se vozio nekoliko sati. Rakčević ih je čekao u svom autu”, rekli su naši izvori.

Sastanci sa Vučićem

O kakvom se kalibru ljudskosti radi u slučaju Abazovića najbolje govori i činjenica da osim što je sarađivao sa Parezanovićem, privremeni premijer Crne Gore, sastajao se više puta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok je bio na funkciji potpredsjednika vlade.

Kako su kazali naši izvori, sa Vučićem se tajno sastajao u Beogradu i to u vili “Bokeljka” i u vili ”Mir”, pred brojnim svjedocima. Ovom prilikom nećemo pisati o detaljima sastanaka i o tome kako se predsjednik Srbije odnosio prema Abazvoiću eksponirajući ga kao svojevrsni politički trofej.

Aleksandar Vučić: De si bre ti Dritane?

Uredništvo portala Aktuelno poslalo je sledeća pitanja na zvaničnu mejl adresu Abazovićevog kabineta kao i pres službi Vlade:

– Koliko puta se gospodin Abazović u posljednjih godinu susreo (zvanično ili nezvanično) sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem? 

– Gdje se susreo?

– Šta su bili razlozi tih susreta?

– Da li je premijer Abazović bio kod gospodina Vučića u Tolstojevoj 2a u vili “Bokeljka”, jednoj od najluksuznijih rezidencija Vlade Srbije?

– Koliko puta su se tu sastali?

– Da li su u njihovom društvu bili i neki drugi ljudi koji su ga vidjeli?  

– Da li je gospodin Abazović od gospodina Vučića i njegovih biznismena dobijao finansijsku pomoć i u kom iznosu?

Iz PR službe Vlade potvrdili su da su pitanja portala Aktueno stigla i da su proslijeđena na relevantnu adresu.

Dritan Abazović: Alo, primio sam pitanja, ali u tunelu sam!

”Primili smo Vaš mail. Isti je poslat savjetniku predsjednika Vlade za medije na upoznavanje i dalje postupanje”, navodi se u odgovoru na naša pitanja koji smo dobili 10. maja.

Dritan zaćutao

Iako je prošlo devet dana od kad smo uputili pitanja, osim ovog šturog obavještenja iz kabineta privremenog premijera nijesmo dobili nikakav drugi odgovor.

S obzirom na okolnosti teško da ćemo odgovore i dobiti.

”Abazović zna koliko se puta sastajao sa Vučićem, takođe zna da za to postoje svjedoci. A osim toga bio je povezan i sa Parezanovićem iz BIA-e, što su veoma simptomatične okolnositi za jednog visokog državnog funkcionera. Jer tajno se sastajati sa visokorangiranim bezbjednosnim agentom i predsjednikom strane države koja ima teritorijalne pretenzije na Crnu Goru je u najmanju ruku, krajnje sumnjivo”, rekli su naši dobro upućeni sagovornici.

Vila Bokeljka: Da zidovi znaju da pričaju ko zna što bi rekli…

S obzirom da iz kabineta Abazovića nailazimo na zid ćutanja, za pretpostaviti je da aktuelni privremeni premijer želi da sakrije svoje sastanke i sumnjive odnose sa predsjednikom Srbije Vučićem.

U interesu javnosti portal Aktuelno će nastaviti da istražuje sumnjive odnose Abazovića sa čelnikom Srbije i visokim bezbjednosno-obavještajnim funkcionerima te, a prema Crnoj Gori, hegemonistički nastrojene države.

Premijer može slobodno da nastavi da ćuti i gura ova pitanja pod tepih u nadi da će se zaboraviti sastanci u vili Bokeljka, jer očigledno nema odgovor koji bi sa njega uklonio hipoteku veleizdajnika koji gura propale velikodržavne regionalne projekte. Po čijem nalogu može se pretpostaviti.

U.P.A.

Najnovije

Abazović: Crna Gora idealna zemlja koja može da oživi proces proširenja EU

Premijer Dritan Abazović saopštio je na zajedničkoj konferenciji sa kancelarom Austrije Karlom Nehamerom, da vjeruje da Crna Gora posjeduje sve karakteristike i da je idealna država koja...

GI 21.maj: Abazović namjerno podgrijava političke tenzije

Premijer Dritan Abazović juče je izjavio da može doći do sukoba građana ako se ne potpiše ugovor sa SPC čime namjerno podgrijava političke tenzije i...

Ministarstvo: Crnogorsko udruženje poslodavaca upisano u Knjigu evidencije, nije podnijelo zahtjev za utvrđivanje statusa...

Prema podacima Ministarstva rada i socijalnog staranja Crnogorsko udruženje poslodavaca upisano je u Knjigu evidencije udruženja poslodavaca i još nije podnijelo zahtjev za utvrđivanje...

Marović: URA nikad jedinstvenija u radu za dobro Crne Gore

Građanski pokret URA je nikad snažnija, jedinstvenija i odlučnija u namjeri da sprovodi svoje programske ciljeve a prije svega prvi i najvažniji – da...

Papa Franjo čestitao Dan državnosti Đukanoviću: Bog da vas sve blagoslovi zdravljem, prosperitetom i...

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore. “Upućujem čestitke i najbolje želje Vašoj Ekselenciji i...

Najčitanije

Povezano

Abazović: Crna Gora idealna zemlja koja može da oživi proces proširenja EU

Premijer Dritan Abazović saopštio je na zajedničkoj konferenciji sa kancelarom Austrije Karlom Nehamerom, da vjeruje da Crna Gora posjeduje sve karakteristike i da je idealna država koja...

Bursać: Abazović je Vučićeva štetočina koja bi da obezglavi Crnu Goru!

Piše: Dragan Bursać “Pa će se onda neki budući istoričari i zasmijati od muke, dok budu govorili o hrabroj i ponosnoj zemlji Crnoj Gori koju...

Završen sastanak lidera partija: Vlada će sjutra raspravljati o ugovoru sa Crkvom Srbije, ali nije izvjesno glasanje i usvajanje!

U zgradi Vlade Crne Gore završen je sastanak predsjednika države Mila Đukanovića i predstavnika partija koje podržavaju Vladu. Na sastanku je glavna tema bila...

PAKLENI PLAN VUČIĆEVOG I PAREZANOVIĆEVOG RESURSA: Dritan po Putinovim notama podgrijava sukobe Crnogoraca i Srba,  destabilizuje državu i zatvara vrata EU!

Piše: Balša Knežević Saradnik srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA), veleizdajnik na funkciji trenutnog premijera manjinske Vlade Dritan Abazović danas je konačno ogolio suštinu svog političkog...

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
19.05.2022-12:01 12:01

Dakle PROVIDNO kao dan,nesrecni Krivokapic je bio “sitni kidonosnik”Drzave Crne Gore,ali je za Albanskog cetnika Abazdovica Zdravinjo CINTEZ. Ne fal po Crnoj Gori SPIJUNA i NESOJA sto Ruskih(Strahinja Bulajic,Pipun,Vojvoda,Skuri Radunovic,Medojevic i njima slnii) sto Srbijanskih evo Numero UNO Abazdovic Nemanja pokojni Dritan,otkad “stavi ruke na njega”pop ginekolog Gojko Perovic-Proliv “zlatilo se”.No iima mu po kome i doci da “radi na usno”.

Ljubiša
20.05.2022-05:31 05:31
Reply to  gagi

Pomiri se sa time da su većina građana CG “četnici” i “ruski špijuni” jer podržavaju bratske Srbiju i Rusiju. Vi što ste prepeglali mozgove budite lgbt građanski špijuni i konvertiti.

Miso
19.05.2022-13:04 13:04

PA ako je ovo tacno on ce dobiti 20 godina covjek se krije po nekim vilama. Covjek Koji se brine o sigurnosti zemlje

Ljubiša
20.05.2022-05:32 05:32
Reply to  Miso

Hrvoje, odmori malo. Nemate nikakve veze sa pravoslavnom Crnom Gorom.

Ha20
20.05.2022-10:35 10:35
Reply to  Ljubiša

A ti carapanu znas da je on Hrvoje. A to vase svetosavsko pravoslavlje se ni u kom slucaju ne moze uporedjivati sa crnogorskim prabvoslavljem. Zar si toliko glup da ne pratis dogadjaje koji su skoro doveli Crnu Goru do grasdjanskog rata pa mislis da sa tvojim supljim komentarom ” Pravoslavna Crna Gora ” prodajes neko suplje jedinstvo koje je odavno umrlo. Vi srbalji zelite sve nesto na silu, tako ste se isto desperatno drzali bivse Jugoslavije i na kraju znate kako ste prosli. Naravno u vasim bolesnim fantazijama vi sve poraze pretvarate u popjede tako da ste sve izgubljene ratove… Pročitaj više »

KOS
19.05.2022-21:29 21:29

Pa Dritan se tajno sastao 7 dana posle izglasavanja na mjesto premijera sa Andrijom Mandicem i to na noge u kuci Mandica u 21 sat uvece.Cekalo ga je auto ispred ,zadrzao se oko 45 min.Bruka drzavu !!

Tara
19.05.2022-22:43 22:43

Dritan je startovao..jos iz prve vlade sa jednim BIA spiunom..agentom..koji se predstavljao kao amerikanac..kad se sve to saznalo..taj spiun je dobio crnogorsko drzavljanstvo i pobjegao preko granice..Abazovic je opasan za CG..on ne radi u interesu drzave CG..njemu treba izglasati nepovjerenje..