Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Žabljak: Nadležni da utvrde ko je bespravno postavio spomenik Draži Mihailoviću, četničke ideologije ovdje nemaju uporište

''Nećemo dozvoliti da se u našoj opštini koja slovi za nesumnjivo mjesto narodnih heroja rehabilituju zločinci iz Drugog svjetskog rata, te izjednačava četnička ideologija sa partizanskom''

Skandalozno ponašanje pojedinca koje se ogleda u podizanju spomenika Draži Mihailoviću na Žabljaku, dokaz je da se u Crnoj Gori, zahvaljujući politikama koje su nakon 30. avgusta 2020. godine, nažalost predstavljale okosnicu vlasti, povampirile nesrećne četničke ideologije, ocijenio je Opštinski odbor DPS Žabljak.

“Nedopustivo je otćutati jedan ovakav provokatorski čin, koji u 21. vijeku ima za cilj besramno da slavi lik i djelo osvjedočenog i presuđenog saradnika okupatora. Nećemo dozvoliti da se u našoj opštini koja slovi za nesumnjivo mjesto narodnih heroja rehabilituju zločinci iz Drugog svjetskog rata, te izjednačava četnička ideologija sa partizanskom”, navodi DPS.

Zato pozivaju nadležne institucije da identifikuju lice koje je bespravno postavilo spomenik saradniku okupatora na teritoriji opštine Žabljak.

“Takođe, jasno poručujemo da ovdje na Žabljaku gori antifašistička luča, čiji plamen iskri tako i toliko da pomračuje vidik onima koji poslušnički slijepo slijede ideje Draže Mihailovića, ne znajući da je Crna Gora kroz vrijeme odolijevala brojnim Dražama i da su Draže uvijek završavale na smetlištu istorije, dok se ova zemlja vječnošću, zbog svoje neprestane i nepokorne borbe za slobodu, vjenčala”, zaključuje DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
04.08.2022-12:56 12:56

… ko je postavio spomenik četniku. !? — poraženi u zadnjem ratu…/uz prećutnu saglasnost Vlade ,jer ne reaguje /…