Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Ulcinj: Đeka priznao da je u Ulcinju na djelu silovanje demokratije, još da shvati da je on i akter

Evidentno je da gospodin Fatmir Đeka posjeduje veliku drskost kada sebi daje za pravo da iz udobne ministarske fotelje sa sjednice Vlade opisujući situaciju u Ulcinju kaže da je ''na djelu silovanje demokratije, brutalan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i drastično kršenje zakonskih procedura'', poručili su iz Opštinskog odbora DPS Ulcinj

Evidentno je da gospodin Fatmir Đeka posjeduje veliku drskost kada sebi daje za pravo da iz udobne ministarske fotelje sa sjednice Vlade opisujući situaciju u Ulcinju kaže da je “na djelu silovanje demokratije, brutalan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i drastično kršenje zakonskih procedura”, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Ulcinj.

“Kada naši sugrađani ne bi znali pravu istinu, možda bi i povjerovali u njegove riječi. Ipak mnogi od njih su nažalost na svojoj koži osjetili pun sjaj bahatog ponašanja od strane partijskih funkcionera koalicije koje je i Đekina partija dio, a koji su vršili neviđenu policijsku represiju i brutalnu zloupotrebu državnih resursa za vrijeme predizborne kampanje i na sam izborni dan. Valjda gospodin Đeka nije predvidio i zaboravio da je i sam bio akter afere kupovine glasova a samim tim i svojevrsni jurišnik na slobodnu izraženu volju birača kao jedan od osnovnih principa demokratičnosti”, navode u saopštenju.

Radi javnosti, kako kažu, još jednom ukazuju da novoformirana koalicija ima želju da se nastavi Prva konstitutivna sjednica Skupštine opštine Ulcinj i to bez pripreme za glasanje, bez održavanja konsultacija sa klubovima odbornika, i bez zakonom propisanog predsjedavajućeg sjednicom. Kako kažu, time je iskazano grubo nepoznavanje zakonskih procedura i propisa, te grubo kršenje Poslovnik o radu Skupštine.

“Potvrda o svemu tome je stigla od strane Ministarstva javne uprave koje je u nalazu upravnog nadzora br: 08-043/22-2327/2 od 27.5.2022. godine ukazalo na skandalozno kršenje procedure i elementarno nepoznavanje pozitivno pravnih propisa od strane onih koji bi u narednom periodu da upravljaju našom opštinom. Osim toga ostaje nejasno zašto je Vlada požurila da u nerazumno kratkom roku, manjem od 24 časa sazove sjednicu, što dovodi u pitanje i njen legitimitet, jer ima još više od 25 dana za konstituisanje, a u istoj pravnoj situaciji Skupštinu za Berane zakazuje za 5 dana gdje je ostalo svega par dana za njeno zakonsko konstituisanje”, dodaju iz DPS Ulcinj.

Sa jednim dijelom današnjeg Đekinog izlaganja, kako kažu, aspolutno su saglasni. Oni kažu da je Đeka javno priznao da su “ovakvim činjenjima odgovornih političkih grupacija i pojedinaca ugroženi interesi i prava građana”. Vjeruju da je očigledno da se u takvim činjenjima Đeka ne pronalazi, te da svoja i djela svojih koalicionih partnera želi imputirati drugima.

“Ipak jedno nam ostaje nejasno, kada je tokom današnje sjednice pozvao vladu “da mora iskoristiti sva sredstva kako bi se u najkraćem roku prekinulo ovo nezakonito djelovanje i bahaćenje”, da li je mislio na sva ona nepočinstva kada su pojedini današnji članovi vlade i određeni vladini funkcioneri tada sa drugih pozicija na najbrutalniji način u svrhe ostvarivanja izbornog rezultata za potrebe partijskih interesa sebi i svojim strankama podredili dio državnog aparata, suspendujući zakon i Ustav Crne Gore. I njemu i njegovim koalicionim partnerima kao i svima drugima poručujemo da tako nešto više nećemo dozvoliti, a upravo činjenica da smo sada dio vlasti nam daje i mogućnost da se svim tim činidbama na valjan način ispriječimo i zaštitimo javni interes naše države i svih njenih građana”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve